Salget økte med tæpping – og nå øker beløpsgrensen

+
I løpet av 2019 vil tæpping med kort sannsynligvis bli mer vanlig enn å sette kortet inn i terminalen og taste PIN-kode, melder BankAxept.

1. april ble grensen for å tæppe uten PIN-kode hevet fra 200 kr til 400 kroner. Dette skal gjøre handleopplevelsen raskere og enklere for både brukere og butikker. For noen serveringssteder kan det bety økt salg.

I snitt tar en kontaktløs transaksjon en fjerdedel av tiden til en vanlig kortbetaling; tre sekunder sammenligner med tolv sekunder, ifølge Vipps (BankAxept). I løpet av 2018 økte antall kontaktløse transaksjoner fra 700 000 til 8 millioner. Den økte beløpsgrensen ventes å føre til ytterligere vekst.

Økte omsetningen

På Godt Brød har helgeomsetningen på lunsjen økt betydelig etter at de fikk kontaktløs betaling. Kjeden var en av de første som tok i bruk kontaktløs betaling i Norge, og siden 2016 har antall bestillinger økt med 15 prosent, viser tall fra Godt Brød på Grünerløkka i Oslo.

– Slik logistikken er hos oss med en lang smal disk og en trang passasje ved kassapunktet, er kontaktløs betaling gull verdt for oss. Kontaktløs betaling er tidsbesparende for oss, og kundene får en bedre handleopplevelse, sier Magdalena Sixten hos Godt Brød på Grünerløkka.

Per i dag er det ikke alle bankkort som har innebygget kontaktløs funksjon, og det er heller ikke alle butikker som har tæppefunksjon aktivert. I løpet av 2019 skal det bli en endring på dette, og tæpping med kort vil sannsynligvis bli mer vanlig enn å sette kortet inn i terminalen og taste PIN-kode, melder BankAxept.

Kan tæppe uansett beløp

En undersøkelse gjennomført av Yougov på vegne av Vipps viser at nesten halvparten av befolkningen tror at grensen for å tæppe med bankkortet går ved 200 kr. Kun fire prosent mener du kan tæppe uansett beløp – og det er de som har rett. Misforståelsen ligger trolig i at man frem til nå har måttet taste PIN-kode for alle kjøp over 200 kroner. 

Fakta om tæpping

  • 65 % av alle bankkort med BankAxept er nå kontaktløse
  • 8 % av alle kortkjøp er nå kontaktløse
  • 60 % av alle kjøp med kort fysisk i butikk er under 200 kroner
  • Over 80 % av alle kjøp med kort fysisk i butikk er under 400 kroner.
  • Verdien av et gjennomsnittlig kortkjøp i butikk er på 320 kroner.
  • Erfaringer både i Norge og i utlandet viser at det ikke er mer svindel på kontaktløse kort.
ANNONSE