Seattle først ute med å forby plastsugerør

+
Myndighetene i Seattle håper forbudet vil sette i gang en nasjonal diskusjon og vekke bevissthet hos folk om hvilke små endringer de kan gjøre i hverdagen for å bidra til å redde planeten.

Av miljøhensyn er det nå blitt forbudt med sugerør og bestikk av plast i Seattle, som er den første storbyen i USA som innfører et forbud mot dette.

Allerede for ti år siden ble det innført et forbud i Seattle mot å bruke non-food-produkter som ikke kan komposteres eller resirkuleres, skriver The Seattle Times. Sugerør og engangsbestikk fikk den gang unntak fra regelen, fordi det ikke fantes gode alternativer. Nå som utvalget av plastfrie produkter har blitt større, har også sugerør og engangsbestikk blitt forbudt. Forbudet trådte i kraft 1. juli i år. 

Myndighetene i Seattle håper tiltaket vil sette i gang en nasjonal diskusjon og vekke bevissthet hos folk om hvilke små endringer de kan gjøre i hverdagen for å bidra til å redde planeten. 

Komposterbart og resirkulerbart

Seattle har 5000 serveringssteder (inkludert matbutikker), og for disse vil den nye regelen naturligvis få betydning. Det vil være lovlig å tilby komposterbart non-food-utstyr til gjestene som skal spise inne, og resirkulerbar emballasje for take away. Komposterbare plastikksugerør er således tillatt, men miljøgrupper anbefaler komposterbare sugerør av papir. 

Plast gir bot

Serveringssteder som ikke overholder forbudet, kan få en bot på opptil 250 dollar. En talsperson for myndighetene sier riktignok til The Seattle Times at fokuset det første året vil være å øke bevisstheten, samt hjelpe og bistå bedriftene med å overholde forbudet snarere enn å håndheve det.

Les også: Her hjemme er Hurtigruten det første selskapet som kutter all unødvendig engangsplast. 

ANNONSE