Veganisme i lomma

I 2015 lanserte Sally Renshaw gratisappen «Vegan Oslo», til hjelp for Osloborgere- og besøkende på leit etter veganske alternativer i mylderet av spisesteder. Nå heter appen «Vegan Norway», og inkluderer Bergen, Trondheim og Stavanger.

– Vi har opplevd en utrolig vekst bare det siste året, sier prosjektleder Sally Renshaw til smakmagasinet.no. Det er Renshaw som utvikler «Vegan Norway» sammen med IT-arkitekt Christian Ihle.
– Fra å ha 5.000 brukere for halvannet år siden har vi i dag 11.000 brukere! Til å være et nisjeprodukt synes vi dette er veldig bra.

Kjøttfrie alternativer

Appen «Vegan Norway», som finnes både til iPhone og Android, hjelper deg til å finne alt fra rendyrkede veganersteder til steder med spennende kjøttfrie alternativer på menyen. I Oslo er over 300 spisesteder med i oversikten, i Bergen 100, mens over 50 er med i Stavanger og Trondheim.
– Det fine med appen er at den fungerer for alle. Du trenger ikke å være ihuga veganer for å finne noe interessant; det holder at du ønsker å kutte litt ned på kjøttforbruket.

Bedre grensesnitt

På grunn av suksessen, og på grunn av det store antallet spise-alternativer, skal det inneværende året brukes til å forbedre brukeropplevelsen i selve appen.
– Vi skal dele inn kartet i appen på en ny måte, og vi skal legge inn kategorier som gjør det enklere å finne nøyaktig hva du er ute etter, enten det er enkel pizza eller en bedre middag.
– Men vi er bare to stykker som jobber med prosjektet, så det tar noe tid. Appen er utviklet som et idealistisk prosjekt, hvor vi ganske enkelt ønsker å hjelpe folk til å finne god veganermat, avslutter Sally Renshaw.

ANNONSE