Aha-opplevelse ga Snåsavann

– Du verden for en ren smak, tenkte den belgisk-marokkansk dataingeniøren Mohamed Sambou etter å ha drukket et glass vann på Snåsa. Idé ble til gründerbedrift. Nå er flaskevannet fra Snåsa klart for serveringsbransjen med både prisvinnende design og en god fortelling.

– Jeg har bakgrunn fra både Marokko og Belgia. I tillegg til å være norsk statsborger. Praktisk når man har fotballdilla, humrer Mohamed Sambou over telefonlinja, direkte inne fra Snåsa.

Snåsavann er fortellingen om en dataekspert fra det store utland som havnet en snau time fra Norges geografiske midtpunkt på grunn av kjærleik og tilfeldigheter. Og som gjorde godt vann til god business.
– Selve grunnvannskilden heter ganske enkelt Snåsa, og ble godkjent som kilde av Mattilsynet for 10 år siden. Vi startet vårt arbeid allerede i 2008. De første tre årene gikk med til å finne den perfekte kilden, med vann som ikke bare skulle smake godt, men som også skulle ha nøytral pH-verdi og lavt mineralinnhold. Videre kravspesifikasjoner var minimalt med naturinngrep og kort vei til E6. Alt dette fant vi på Korsvollan, fortsetter Mohamed Sambou.

Vann er mer enn vann

– Flaskevann er stort i Europa og USA. I Norge er bransjen relativt ung. De norske produktene som finnes er allerede kjempebra. Men vi er sikre på at vi fyller et tomrom i markedet. Både på grunn av smak, men også på grunn av helheten i produktdesignet, som bygger oppunder fortellingen bak produktet. En fortelling som handler om det norskeste av det norske, nemlig ren, vill og vakker natur. For både kilden og tapperiet vårt ligger midt i denne ville naturen, forklarer Sambou.

Apropos produktdesign: I forbindelse med lanseringen vant glassflasken med «Snåsa Naturlig Mineralvann» både førsteplass i designkonkurransen The Dieline Awards 2018, gull i designkonkurransen Visuelt 2018 og sølv i European Design Awards 2018. Flasken er designet av designbyrået OlssønBarbieri.

Fortellingen

Tapperiet til Snåsavann er nytt og moderne, 1100 kvadratmeter stort, og ligger altså rett utenfor Snåsa sentrum. Går du 400 meter lenger inn i skogen, kommer du til selve brønnen ned til kilden. En brønn som ligger på grunneier Peter Finsås grunn, hvis familie har vært snåsaværinger siden 1600-tallet. Også det en del av fortellingen om Snåsavannet …

Snåsavann er i ASKO Serverings sortiment, og kan bestilles på askoservering.no.

ANNONSE