Morsomt skråblikk på norsk matkultur

+
Er du på jakt etter en liten gave, kan denne lille, humoristiske boken om norske mattradisjoner være et hyggelig valg.

Arnt Steffensen, leder i kost- og ernæringsforbundet, har skrevet boken En smak av norsk kultur: Det unike og merkelige vi spiser.

Tid er noe som bidrar til å gi rom for refleksjon – noe som igjen ofte kan bidra til at vi endrer vår oppfatning av ulike sider ved tilværelsen. Slik som for eksempel vår oppfatning av norsk husmannskost og ulike norske spesialiteter. På 60- og 70-tallet fikk vi for alvor smaken av det vi da oppfattet som eksotisk, som for eksempel pizza og biff chop suey.

Så gjevt var dette, at vi nesten fikk litt mindreverdighetskomplekser av den norske tradisjonsmaten. Den var med ett ikke bra nok. Det gikk så langt at stiftelsen Det Norske Kjøkken ble dannet for å hegne om våre nasjonale spesialiteter.

Samling av mini-kåserier

Sakte, men sikkert har tradisjonsmaten fått sin renessanse, og nordmenn flest er utrolig stolte av de litt merkverdige spesialitetene vi betegner som norske. Det har inspirert leder i kost- og ernæringsforbundet, Arnt Steffensen, til å utgi en liten bok om Norges mest beryktede tradisjonsretter. Den inneholder en samling mini-kåserier som på en humoristisk måte forteller den enkelte rettens historie, hvordan den presenteres, vårt forhold til retten og ikke minst noen artige funfacts.

De særeste norske rettene

Vårt fantastiske norske kjøkken byr på et vell av spennende kvalitetsråvarer. Dyktige kokker tilbereder og serverer smakfulle retter av vilt og sjømat som beviselig er blant det beste i verden. Likevel er det kanskje de særeste norske rettene som får mest oppmerksomhet av utlendinger som besøker oss. Det er rakfisk, gamalost, smalahove og lutefisk som gjerne huskes etter et norgesbesøk.

Vel er norsk matkultur noe som skal tas alvorlig, men det må jo være lov å kunne ha en litt humoristisk tilnærming til temaet også. Det har Steffensen, og er du på jakt etter en liten gave, kan denne boken om norske mattradisjoner være et hyggelig og humoristisk valg. 

En smak av norsk kultur: Det unike og merkelige vi spiser

Av Arnt Steffensen
Mondå Forlag
125 sider

ANNONSE