Internasjonale vibber på toppen av en silo

Arkitektene i COBE har omskapt en 100 år gammel kornsilo til en av Københavns mest spektakulære boligblokker. På toppen ligger Restaurant Silo, med utsikt for dem uten høydeskrekk.

Skandinavias hovedsteder gentrifiseres i et heidundrende tempo, og København er så visst intet unntak. Det tidligere industriområdet Nordhavnen er i ferd med å bli Københavns dyreste sted å bo, med boligkomplekset «The Silo» som et mulig toppunkt. Her ble en 380 kvadratmeter stor leilighet prissatt til 30 millioner danske kroner. Da skulle man kanskje tro at Restaurant Silo – som okkuperer begge toppetasjene – prismessig kun henvendte seg til børsmeglere, advokater og idrettsfolk. Men den gang ei. Med risotto til 195 og burger til 175 kroner, er maten på toppen av siloen tilgjengelig for de fleste.

– Vi har plass til alle. Det er faktisk bærende i konseptet, sier restauratør Michael Rønnebæk til SMAKmagasinet.

I heisen

Inngangen til Restaurant Silo er en liten reise i seg selv. Det første du møter på bakkenivå er en heis, med tre knapper: 0, 17 og 18! Et solid løft tar deg så til syttende etasje. Når heisdørene glir til side, ser du rett ut over kongens by. De kjempemessige panoramavinduene omkranser hele etasjen, og i etasjen over er det sågar uteområder.

Restauranten råder over nesten 1000 kvadratmeter, fordelt på åpent kjøkken med cocktailbar, restaurant samt lounge, pluss takterrasse. Overalt er det plassert kikkerter, som for å ytterligere understreke den ekstreme plasseringen.

– Mange kommer innom bare for å se på utsikten. Som er helt greit. Vi ønsker at et besøk på Restaurant Silo skal gi deg feriefølelse. Vi har skapt et sted som gir internasjonale vibber, og med et kjøkken som passer de fleste, fortsetter Rønnebæk.

– Matveien ligger vi nok nær det franske og italienske, siden disse mattradisjonene favner så bredt. Så i praksis kan du si at vi lager det folk liker.

Vekstområde

Michael Rønnebæk med kolleger startet planleggingen av Silo-konseptet for noen år tilbake, og restauranten åpnet dørene – og heisen – i november 2017.

– Nordhavnen er et virkelig vekstområde. Nå bor det rundt 5000 mennesker her, men vi forventer at det tallet vil tidoble seg (!) i løpet av noen år, opplyser restauratøren. 

Restaurantens nedslagsfelt er med andre ord voksende. Bare i selve bygningen finnes det 38 privatboliger. For øyeblikket er området – på bakkenivå – preget av tunge maskiner og hektisk byggeaktivitet. Men i syttende og attende etasje av «The Silo» kan du ta deg en pust i bakken, til god mat og godt i glasset.

ANNONSE