Stor stemning og fine burgeropplevelser på Aye Aye Club

Har du tilfeldigvis gått forbi Storgata 9 i Oslo og fått et glimt av bakgården, så bør du neste gang heller stoppe opp og gå inn. På denne adressen finner du Aye Aye Club, et spennende og hyggelig utested med et bredt klientell. Her trives de fleste, uansett merkelapp. Burgerne du får, er noen av byens beste, og når det gjelder det du ønsker i glasset, kan du velge mellom det meste.

I tillegg er dette rett og slett et trivelig sted med blide folk bak disken. Og bak den ser du ofte medeier og partner Camilla Lien Olsen, som gjerne serverer deg både vått og tørt. Aye Aye Club drives for øvrig under Stunt Squad-paraplyen. SMAK møtte Camilla og Stunt Squad-veteran Mona Halvorsen for en prat om burgere, uteliv, teamwork og kveite!

Teamwork

– Bakgrunnen for at vi etablerte Stunt Squad i 1998, er kort fortalt at vi var dritlei mye av det som ble servert i forbindelse med ulike events som vi var med på. Det var rett og slett både dårlig og kjedelig! Både mannen min Egil og jeg hadde jobbet mye med rigging i forbindelse med konserter og andre arrangementer. Vi kjente derfor godt til rutiner og behov ved spesielle opplegg som dette, og fant ut at vi ville tilby noe mer spennende – og selvfølgelig noe som smakte, forteller Mona.

– Vi hadde gode kontakter i event-miljøet, og fikk muligheten til å prøve oss. Det gikk bra, vi fikk et godt ord på oss, og fikk enda flere oppdrag – blant annet i forbindelse med større TV-produksjoner som Eurovision, Nobel-konserten og Senkveld. I dag er vi godt etablert, og det er, merk deg mine ord, fordi vi har så mange flinke folk med oss! Vi er et godt team, og det er helt avgjørende for å levere på en god måte. Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært hektisk til tider! Vi heter ikke Stunt Squad for ingenting...

Knallbra burgere

– Skal det være en god burger, spør Camilla. – Vi har litt av hvert å velge mellom. Selv er jeg svak for veganburgeren vår. Aye Aye Club var tidlig ute med å legge til rette for dem som ønsker et kjøttfritt alternativ.

– Jeg liker godt «Blåskummel», en skikkelig burger med Roquefort, honningsennep, pære, salat, tomat, agurk og aioli. Har også sansen for vår plain burger, og ikke minst variantene med jalapeño, sier Mona og foreslår at vi like godt prøvesmaker alle sammen.

– Og så må du smake på stedets spareribs. Den er knallbra, frister Camilla.

– Vi har også andre alternativer på menyen for dem som ønsker det. Men burgerne har en stor og naturlig plass hos oss.

God atmosfære

På Aye Aye Club trives bikere – enten de nå er holy riders ellers bandidos –, hipstere, vestkanfruer, unge og gamle.

– Denne kundemiksen er nok en av årsakene til at folk trives hos oss, mener Camilla. – Det skaper en hyggelig atmosfære.

– I begynnelsen hadde vi kanskje litt for mange «fruer» her. Ikke noe galt med dem, understreker Mona, – men det er miksen av ulike kundegrupper som skaper det spesielle miljøet vi har. Vi hadde jo mange øyne på oss da vi startet opp, og vi var hyppig besøkt av ulike instanser.

– Så har man jo etter hvert sett at vi er en nokså fredelig oase hvor gjestene respekterer oss og vi dem. Jeg har bakgrunn fra Blitz, og jeg har vært dørvakt på Elm Street for å nevne noe. Sånn sett kjenner jeg godt til utelivet og ulike miljøer i byen og Camilla kjenner de yngre miljøene godt. Det er jo en berikelse! Og uansett hva slags miljø man tilhører, så kan jo alle enes om at det å oppleve glede og fellesskap rundt bordet er en fin ting.

Godkjent lærlingebedrift

– Da vi startet opp, var det ingen som løp etter meg for å ta ansvar. Jeg mener også at vi måtte bevise litt mer enn andre da vi startet - noe jeg takker for! Jeg skal love deg vi lærte mye av det! Blant annet så er et godt team helt avgjørende for å lykkes. Og så må det være rom for mangfold hvor den enkelte får brukt sine evner. Det å ha en gjeng med flinke folk inspirerer. Se på Camilla! Hun gjør en kjempejobb!

– Vi har også lærlinger, noe som både er viktig og morsomt. Skal vi ha fagfolk i fremtiden, så må vi gi plass til lærlingene!

Musikkopplevelser

– Det er hyggelig at folk kommer innom for god mat og drikke, men vi forsøker også å ha et variert aktivitetstilbud med band, soloartister og DJ. Vi har også av og til platemesser hvor du kan kjøpe eller bytte til deg Lper eller CDer, forteller Camilla. 

– Vi har alltid noe på programmet! Sjekk facebooksiden vår!

Lykken er et kveitehode

Et assortert utvalg hamburgere pluss spareribs er fortært, men det forhindrer ikke at praten fortsatt dreier seg om uteliv og gastronomi i ulike settinger. Mona er levende opptatt av mat og råvarer, og som supersmaker med totalgehør for smak elsker hun å jobbe frem nye retter og smakskombinasjoner. Et naturlig spørsmål å stille i den sammenheng, er hvilke retter hun selv gjerne velger.

– Jeg er glad i mye jeg, men er nok spesielt svak for sjømat. Hadde blant annet en fantastisk kveiteopplevelse i sommer! Mona finner frem mobilen og viser et bilde av en gigantisk kveite som bet på kroken et sted i Vesterålen.

– Da vi serverte kveitehodet, ble det en stor opplevelse. Rett og slett stor lykke! Man må jo bare bli glad av slikt!

– Du kan finne mye lykke rundt bordene på Aye Aye Club også, smiler Camilla.

– Kom gjerne innom og se hva vi har å by på!

ANNONSE