Rosa mat på menyen?

Det er mange trender som kommer og går innen mat- og drikkeverdenen. Som serveringssted kan det være fornuftig å følge med på disse trendene, og utnytte dem som en mulighet til å tiltrekke seg nye kunder. En av disse trendene er rosa mat og drikke, som har vært populært i USA den siste tiden. Men hva går egentlig denne trenden ut på? Og hvorfor akkurat rosa?

Det som opprinnelig startet den rosa trenden, er nok konseptet med Instagram-vennlig mat og drikke. Serverer man noe som ser overraskende og slående ut, vil kunder gjerne ta bilde av maten og legge det ut på sosiale medier. Og hva er vel bedre enn gratis reklame? Derfor begynte en rekke serveringssteder i USA å eksperimentere med sterke farger, og ettersom rosa er en farge som signaliserer moro, optimisme og barndomskomfort, var det nettopp denne fargen valget falt på.

Hva sa du, sa du grønn? Nei, det er rosa!

Mange forbinder nok rosa mat og drikke med søtsaker – slik som tyggegummi, sukkerspinn, brus og bær. Og dette er et enkelt område å eksperimentere med rosa smaker på. Hva med en rosa islatte, som får fargen sin fra jordbærpuré? Eller en knallrosa Margarita med rosa dragefrukt? Eller kanskje en pink velvet-kake, i stedet for den klassiske red velvet-kaken?

Men rosa mat omfatter også et bredt spekter av andre smaker, alt fra sriracha til laks. Hva med å lage en salat med rosa kinakål, rødbeter og granateple? Eller hva med å servere grillet laks med en frisk jordbær- og chiliglaze? Her er det mange muligheter, hvis man er villig til å eksperimentere med litt uvanlige smakskombinasjoner.

Rosa har også begynt å innta råvarer. Eksempler på dette er rosa ananas, rosa appelsin og rosa stangselleri. Alle disse er naturlig forekommende varianter, men de er riktignok mindre vanlige enn de henholdsvis gule, oransje og grønne variantene. En rosa variant du derimot kanskje har mer kjennskap til, er rosa himalayasalt. Saltet kommer fra Punjab-regionen i Pakistan, og får en naturlig rosa farge på grunn av mineralene i området hvor det hentes ut.

Til tross for at rosa mat har vært in i USA en stund, har vi sett lite til denne trenden i Norge. Det er nok derfor ikke et must å slenge seg på denne trenden. Men dersom man har muligheten til å eksperimentere litt – hvorfor ikke prøve seg?