Dette er Norges beste hotellfrokost 2022!

Etter to år med pandemi kunne Twinings Best Breakfast Award – konkurransen om å ha Norges beste hotellfrokost – igjen gjennomføres. Finalistene var Britannia Hotel, Scandic Nidelven og Thon Hotel Rosenkrantz Oslo.

Torsdag 3. november ble vinneren av Twinings Best Breakfast Award 2022 kåret på Gimle Kino i Oslo. Vi ble møtt med levende musikk, god stemning, bobler og fingermat, som seg hør og bør på et uoffisielt ‘frokost-NM’. Helt unikt i år var at juryen hadde valgt å hedre to hoteller. Det ble derfor en delt 1. plass mellom Scandic Nidelven og Britannia Hotel, mens Thon Rosenkrantz kom på 3. plass. Vi gratulerer!

Dagens viktigste måltid

Frokostserveringen blir en stadig viktigere faktor for både turister og forretningsreisende som skal velge hotell. Twinings Best Breakfast Award har satt standarden for hvordan en hotellfrokost skal se ut og smake, og har blitt mer eller mindre bransjemalen for frokoster.

Konkurransen arrangeres årlig av Haugen-Gruppen, og de har vurdert mer enn 400 hotellfrokoster over hele landet. Det er ingen tvil om at nivået var høyt blant de tre finalistene, som også kjempet om pallplassene forrige gang konkurransen ble avholdt i 2019.
– Finalistene i år er noe av det råeste vi har sett, som har klart dette etter en pandemi, var åpningsordene til Atle Farmen, administrerende direktør i Haugen-Gruppen.

Stephen Twining, som er 10. generasjon Twining, er konkurransens beskytter. Han var i Oslo for å delta på prisutdelingen.
– Da jeg først besøkte Norge, oppdaget jeg at nordmenn gledet seg til middagsmåltidet – men ikke frokosten! Det ønsket jeg å gjøre noe med, og derfor sponser Twinings denne konkurransen, forklarte han. – Når jeg nå besøker Norge, kan jeg kose meg med både middag og frokost. Og i år gleder jeg meg ekstra mye til å feire bransjen etter en ekstremt vanskelig tid. 

Juryens begrunnelse

Juryens begrunnelse var som følger:

Scandic Nidelven

Scandic Nidelven er best i klassen når det gjelder den tradisjonelle hotellfrokosten, og har perfeksjonert denne. De er enestående i å håndtere en stor mengde gjester uten at det går utover opplevelsen, og selv med et svært bredt utvalg serverer de øverste klasse både når det gjelder kvalitet og service, samtidig som de ivaretar bærekraft. Dette er et sted alle vil føle seg hjemme og ivaretatt, hvor det alltid er noe nytt og spennende, og hvor alle kan finne akkurat det de ønsker for å ha den beste frokostopplevelsen.

Britannia Hotel

Britannia Hotel har rendyrket den luksuriøse frokostopplevelsen, og i fantastiske lokaler tilbyr de sine gjester noe unikt. De har banet vei for en ny type hotellfrokost i Norge, og har nå finpusset dette til det ypperste. De har nøye utvalgte retter av aller beste kvalitet og hver gjest får strålende service. Her kan alle finne noe de ønsker enten fra menyen eller fra bufféen, og hver rett er nøye gjennomtenkt for å tilby det beste på en bærekraftig måte.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

I hjerte av Oslo tilbyr Thon Hotel Rosenkrantz Oslo en intim og hyggelig frokost av høy kvalitet. Godt utvalg av det meste, med en kombinasjon av tradisjonelle retter og et bredt utvalg av både kalde og varme grønnsaker. Får veldig mye ut av lokaler der logistikken er vanskelig og plassen begrenset, og er gode til å ivareta gjestene sine.

ANNONSE