Ny kokebok inspirert av Thorbjørn Egners Kardemomme by

1. juledag har den nye animasjonsfilmen Folk og røvere i Kardemomme bypremiere. I den anledning lanserer Cappelen Damm nå en rykende fersk kokebok. Her finne du trikkefører Syversens trikkekaker, arme røvere, pølsemakerens lapskaus, Løvens sjokoladekake, Kamomillas omelett og mye, mye mer.

Kokebok fra Kardemomme by er en kreativ kokebok for hele familien. De barnevennlige oppskriftene er inspirert av Thorbjørn Egners Kardemomme by og utviklet av konditor Elin Vatnar Nilsen, som driver nettstedet Krem.no. Boken er gjennomillustrert med bilder fra Qvistens animasjonsfilm.

I tillegg til alle de enkle og gode oppskrifter finner du tips til Kasper, Jesper og Jonatan og andre som elsker å spise mat, men som ikke er like glade i å lage den. Og Tante Sofie og politimester Bastian bidrar med kjøkkenregler.

Den originale boken, Folk og røvere i Kardemomme by, ble først gitt ut i 1955 etter at historien ble sendt i radioprogrammet Barnetimen. Deretter ble det teaterstykke i 1956, og det har siden vært en favoritt i de fleste hjem i Norge. Boken betraktes faktisk som en av de viktigste norske barnebøkene gjennom tidene. Mange har nok også hørt sangene komponert av Egner selv.

Hakkebakkeskogens bakebok, som ble lansert sammen med filmen om Hakkebakkeskogen i 2016, var en stor suksess og har et samlet opplag på 35 000 bøker.

ANNONSE