Allora: Prisgunstige viner av god kvalitet

+
Bordvinene i Allora-serien produseres av vin-kooperativet Cantina Tollo.

– Vi ser virkelig frem til å lansere våre Unil-viner. Dette er en serie med gode og prisgunstige viner som bare blir tilgjengelig for serveringsmarkedet, forteller salgssjef Vebjørn Rusten i Unil+.

– For oss har det vært et mål å sette fokus på vin i alkohol-/drikkekategorien. Dette fordi det er sentrale produkter for mange av våre kunder. Vi har vært opptatt av å finne frem til noen vinalternativer som både gir en fin smaksopplevelse og som samtidig gir «mye for pengene»!

Grundig prosjekt

– I samarbeid med Kategori Innkjøp og kategorisjef Lene Stokvik har vi brukt mye tid på å finne frem til gode leverandører. Det har blitt testet vin fra et stort antall produsenter, noe som har gitt et godt grunnlag for å finne frem til samarbeidspartnere som sikrer riktig kvalitet, fremhever Rusten.
– Dette har vært et prosjekt som vi har brukt mye tid på. Forarbeidet har vært meget omfattende. For det første har vi hatt klare preferanser på smak og kvalitet som aktuelle leverandører måtte innfri. I tillegg har vi vurdert leveringskapasitet og evnen til å holde en jevn og god kvalitet over tid, forteller Lene Stokvik.

Cantina Tollo

I Allora-familien finner du en serie med gode bordviner med hvitvin, rosé og rødvin. Disse tre produseres av vin-kooperativet Cantina Tollo som er etablert i byen Tollo. Den ligger i provinsen Chieti i Abruzzo-regionen, tett på Adriaterhavet. Vinmarkene som dekker høydedragene på denne kyststrekningen, har et jordsmonn som egner seg godt til dyrking av vindruer. Antallet medlemmer i Tollo-kooperativet forteller noe både om hvor viktig vinproduksjonen er for området, og om at dette har lange tradisjoner for mange bønder i Tollo. Rundt 720 familier leverer i dag råvarene til vinproduksjonen i kooperativet hvor Allora-serien produseres.

– For øvrig er det verd å merke seg at druetypen som benyttes i Allora- rødvinen er Sangiovese. Denne druen har mange fine aromaer og smakstoner, bl.a. av moreller, kirsebær, blomster, urter og lakris.

Også musserende

– Vi har ønsket å tilby en «komplett» pakke, og du finner derfor også både Chablis, Ripasso og musserende i tillegg til Allora-serien, fremhever Lene Stokvik.
– «Bobler» er viktig å ha på menyen. Det forbinder de fleste med hygge, glede og spesielle begivenheter. Også her har vi vurdert en rekke alternativer, bl.a. flere typer Prosecco. Prosecco er imidlertid blitt vesentlig dyrere de siste årene, så vi lette derfor etter et godt musserende alternativ. Vi fant frem til en Spumante som vi tror vil falle i smak - og som i tillegg leveres til en svært gunstig pris.

Muligheter

– Vi mener Allora-serien representerer en fin mulighet til å tilby gjestene god vin til en akseptabel pris. Det er selvfølgelig ikke meningen at disse vinene skal erstatte en omfattende vinmeny, men ulike anledninger gir ulike behov for hva slags vin man ønsker som gjest. Av og til ønsker man en god bordvin eller et godt glass musserende. Får man da en fin smaksopplevelse til en gunstig pris, er det med på å gi en hyggelig restaurantopplevelse og tilfredse gjester. Tilbyr man bredde i vinutvalget – også prismessig – kan det også være med på å øke salget, mener Vebjørn Rusten.

Du får tak i vinene fra Allora-serien på askoservering.no.

ANNONSE