LEON har åpnet i Norge

Et av Englands mest suksessfulle restaurantkonsepter de siste årene, har nå åpnet i Norge. LEON-konseptet beskrives som fremtidens fast food, og det har hatt en betydelig vekst etter den første restauranten åpnet i 2004.

Nå står Norge og Sverige for tur. Første restaurant har åpnet på Oslo S, og senere i sommer skal det åpnes ytterligere en på Frogner i Oslo. I tillegg til dette, vil det i sommer være en LEON-food truck på Aker Brygge hvor du kan få en smakebit på hva denne formen for fast food representerer.

Bærekraftig

LEON er basert på et bærekraftig konsept hvor naturlige råvarer er basis for å skape sunnere måltider med masse smak. Fire prinsipper som er viktig for maten som LEON lager, er:

• Olivenolje fremfor smør
• Krydder og urter fremfor salt
• Honning og annen naturlig søtning 
fremfor raffinert hvitt sukker
• Bakt i ovn, ikke fritert

Helene Skjenneberg er administrerende direktør for LEON i Norge og Sverige. Skjenneberg har mange års erfaring fra hotell- og restaurantbrangosjen og kommer senest fra stillingen som administrerende direktør i Mat & Drikke AS som blant annet driver flere restauranter på Aker Brygge.

Betydelig vekst

– Vi har veldig tro på dette konseptet, og ser for oss en betydelig vekst i årene fremover, forteller konsernsjef Sverre Helno i Umoe Restaurants.

– Vår ambisjon er at vi om noen år skal ha et tosifret antall LEON- restauranter i drift i Norge og Sverige. Planen er for øvrig å åpne den første i Sverige i høst.

– Jeg ble veldig begeistret da jeg oppdaget LEON i London første gang. Det inspirerte til å besøke flere restauranter i kjeden. Det jeg så der, overbeviste meg om at dette er et fremtidsrettet og spennende konsept som vil passe godt i det skandinaviske markedet, sier Jens Ulltveit-Moe, eier av Umoe Restaurants.

Den første LEON-restauranten ble åpnet i London, Carnaby Street, i 2004. Kort tid etter åpningen ble LEON kåret til den beste nye restauranten i Storbritannia av Observer. I dag har kjeden 50 restauranter og bare det siste året har de åpnet 15 nye serveringssteder. Kjeden ble etablert av John Vincent, Henry Dimbleby og Allegra McEvedy, og de har hentet mye inspirasjon fra Middelhavet.

ANNONSE