Inspirerende bok om cocktails

Det å lage en god cocktail trenger ikke å være komplisert. Det er utgangspunktet for Arnt Steffens nye bok, Fredagscoctail. Fra Old Fashioned til Pornstar Martini.

Dette er en bok for deg som er glad i god mat og drikke, og som har
lyst til å utvide repertoaret litt. Og gode tips får du. Her er det forslag til gode drinkalternativer – hver eneste fredag, hele året igjennom. Eller rettere sagt cocktailalternativer, for en drink er ikke nødvendigvis en cocktail. Som forfatteren påpeker, formelt er dette en underkategori av hovedkategorien drinker. En cocktail skal bestå av brennevin, sukker og vann, samt bitter. Dermed er en drink er ikke alltid en cocktail – selv om disse begrepene brukes om hverandre av de fleste.

Tilpasset

Boken inneholder 52 oppskrifter som spenner fra de klassiske til de nye, hotte som speiler nåtidens populære drikketrener. Men før du kommer så langt, får du gode praktiske tips til nødvendige forberedelser, ingredienser du trenger og litt cocktailhistorie. Hva har så vært kriteriet for utvelgelsen av oppskriftene som er tatt med?
Felles for alle som er valgt ut er at de er forfriskende og gode og tilpasset det som kalles fredagskveldens virkelighet. Nemlig følgende:
- De er enkle og raske å lage.
- De krever ikke masse utstyr.
- De inneholder ingredienser som er enkle å få tak i.

Også Moctails

Boka inneholder oppskrifter basert på alle de klassiske brennevinssortene og har i tillegg også et eget kapittel som omhandler Mocktails – altså gode drikker uten alkohol.

Boka er både velskrevet og underholdene, og vil ganske sikkert være et funn for mange. Hver enkelt oppskrift byr for øvrig på både fakta og anekdoter om hver enkelt drikk. Akkurat det kan sikkert gi ett og annet godt argument for hvorfor du bør prøve en bestemt cocktail når det måtte passe. Personlig ble jeg inspirert av en «gammel kjenning» det er lenge siden jeg har stiftet bekjentskap med, nemlig Pimm´s cup. Jeg må nok prøve med på den på fredag!


Fredagscoctail. Fra Old Fashioned til Pornstar Martini
Forfatter: Arnt Steffensen
Forlag: Cappelen Damm

ANNONSE