Inspirasjon til den herlige grillsesongen

+
De aller fleste grønnsaker kan grilles, og smaken og saftigheten blir faktisk forsterket hvis de tilberedes på grill!

Nordmenn elsker å grille, og vi elsker grillmat – i stadig flere varianter. Grillen er utrolig anvendelig, og lar deg grille både forrett, hovedrett og dessert. Vi gir deg inspirasjon til hva du kan legge på grillen av kjøtt, fisk og grønnsaker.

Grill handler ikke om mat. Grill er større enn himmelen. Grill er teknologi: Kull eller gass? Grill handler om respekt for råvarene: fisk, grønnsaker eller kjøtt? Grill handler om tålmodighet og kulinarisk timing, en kunstart få av oss mestrer, men mange søker. Grillen er leirbål og måltid i ett. Et samlingspunkt i tilværelsen, et samlingspunkt vi trenger. 

SMAKmagasinets øl-skribent Unni Irmelin Kvam hyller grillen, og gir deg samtidig tips til både grillmat og passende øl.

Flere øltips: Svinaktig godt øl ved grillen

I SMAKmagasinet 3.2020 får du tips til gode viner som passer til grillmat.

Fisk og grønnsaker på grillen

Mange tenker først og fremst på kjøtt når de tenker på grillmat, men også fisk og grønnsaker gjør seg ypperlig på grillen. De aller fleste grønnsaker kan grilles, og smaken og saftigheten blir faktisk forsterket hvis de tilberedes på grill! Da passer det jo svært bra at den norske grønnsakssesongen er i full gang.

Les også: Mange ønsker å grille sunnere – slik kan det gjøres

Selgende grillmeny

Det er lønnsomt å se på hvordan man kan utvide menyen med smakfulle grillretter. Utvalget av gode råvarer som egner seg på grillen, er større enn noen gang. En god kombinasjon av grillklassikere som pølser og burgere (inkludert plantebaserte alternativer) kombinert med «nye» stykningsdeler gir gode muligheter til å lage fristende og selgende menyer.

Se video: Disse foodtruck-gutta mener at alt kan grilles

God grillsesong!

Meld deg på SMAKmagasinets nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på relevant bransjestoff.

ANNONSE