Samefolkets dag: Sett samiske spesialiteter på menyen

6. februar er samenes nasjonaldag. Det er en utmerket anledning til å lage en spennende rett av eksotisk og velsmakende reinsdyrkjøtt!
Det samiske kjøkken har mye spennende å by på. Den samiske nasjonalretten er en fyldig kjøttsuppe som kalles for bidos. Rein inngår også i en rekke andre retter; blant de mer kjente er nok reinsdyrstek, reinsdyrbiff, og ulike gryteretter. Uansett hva som måtte friste, har ASKO Servering et stort utvalg av reinsdyrkjøtt i ulike varianter.
Samefolkets dag er en felles markering for samene i Norge, Sverige, Finland og Russland.
Blodmat og andre delikatesser
SMAK-magasinet besøkte i høst Maret Ravdna Buljo fra Kautekeino, som har stor kunnskap om samiske mattradisjoner. I Lødingen kommune driver hun en restaurant der gjestene tilbys unike samiske retter.
– Jeg er veldig opptatt av at ikke den gamle matkunnskapen fra våre forfedre går tapt, så jeg lager maten slik de gjorde, sier hun.
Les hele reportasjen med Maret her.