ASKO ØST: Nytt fryselager på plass

Da den voldsomme brannen på ASKO ØST ødela det store fryselageret i april, måtte alle gode krefter i ASKO og NorgesGruppen forenes for å etablere nye løsninger for effektive og trygge vareleveringer. Mens det fortsatt brant i fryselageret, ble nye logistikkløsninger etablert på rekordtid.

Parallelt med dette startet også planleggingen  av et nytt fryselager som skulle erstatte det som ble ødelagt i brannen.

Direktør ved ASKO ØST, André Tangerud, lovet den gang på vegne av ASKO at man skulle gjøre alt som var mulig for at et nytt lager skulle være på plass innen utgangen av året.

75 semitrailere

Dette løftet innfris 14. desember når det nye lageret er ferdig nedfryst, det vil si at det er klargjort for å fylles med frysevarer.

– Da skal 75 semitrailere sørge for varer i reolene på det 5000 kvadratmeter store lageret, forteller Tangerud.

– Dette gjør at vi blir fullt operative når det gjelder leveranser av frysevarer til serveringsmarkedet. I april vil ytterligere 4000 kvadratmeter stå ferdig. Denne delen av lageret er primært beregnet på dagligvaremarkedet.

Gode samarbeidspartnere

– Det har på en og samme tid vært en spennende, krevende og hektisk prosess å bygge det nye lageret, sier teknisk sjef ved ASKO BYGG Vestby, Lars Erik Olsen.

– Vi er veldig stolte av å ha fått til dette på rekordtid. Normalt skulle det tatt dobbelt så lang tid å få reist et så avansert bygg som dette, men vi har hele veien hatt med oss dyktige og dedikerte samarbeidspartnere. Allerede før brannen var slukket, innledet vi et samarbeid med rådgivere og entreprenører som har kompetanse på alt som inngår i et moderne lagerbygg. Det ga et godt utgangspunkt for raskt å finne frem til dyktige leverandører med kunnskap og kapasitet på alt fra thermo-fysikk til betongstøping, forteller Olsen.

– Vi må også berømme kommunen for en fremoverlent holdning og rask saksbehandling, fremhever Tangerud.

– Jeg synes også det er viktig å få frem at vi har hatt en effektiv beslutningsprosess gjennom hele prosjektet, tillegger Olsen.

– Det overordnede målet har jo fra dag 1 vært å sørge for at kundene skulle bli minst mulig skadelidende som følge av brannen. Vi fikk raskt på plass midlertidige løsninger som sørget for at leveransene kom frem, men det er alltid ønskelig med en permanent løsning som sikrer effektiv kvalitetskontroll og optimal logistikkflyt. Det er nå på plass med det nye lageret, sier André Tangerud.

ANNONSE