Dette er de 5 mest leste sakene i 2023

Serveringsbransjen er hektisk og spennende, og det skjer alltid noe nytt. SMAKmagasinet er opptatt av å følge med på det som skjer i bransjen, og har som mål å bringe relevant stoff til alle som jobber i serveringsnæringen.

En gjennomgang av de mest leste sakene i 2023 viser at reportasjer fra originale og spennende konsepter fenget leserne. Likevel handler den mest leste saken om hva nordmenn spiste for 200 år siden.

#1: Hva spiste vi i 1799?

Sommeren 1799 reiste den britiske teologen Thomas Robert Malthus rundt i Norge for å undersøke hva vi spiste. Mens middagen blant de rike kunne bestå av mange retter – gjerne supper til forrett, kjøtt og grønnsaker til hovedrett og en dessert – så menyen til folk flest ganske annerledes ut. Flatbrød og velling var hyppige innslag på matbordet – og det samme var øl og sprit … for folk i alle aldre.

Dette kan du lese mer om i artikkelen om hva vi spiste i 1799.

 

#2: Nyetablering i Stavanger

I juni snakket SMAKmagasinet med de tre kokkestjernene – Christian André Pettersen, Simon Normann Engen og Rasmus Johnsen Skoglund – som startet et kreativt matstudio i hjertet av Stavanger. De tre har omfattende erfaring med ulike restaurantkonsepter som spenner fra eksklusiv fine dining til sjarmerende bistroer, samt inspirerende mat- og vinbarer.

Les mer om denne nyetableringen i artikkelen om Nord Matstudio.

#3: Åpning av Tiffany’s i Drammen

I juli åpnet Tiffany’s-gjengen – Björn Johansson, Fredrik Sandin og Martin Olsson – en ny restaurant i Drammen.
– Vi satser ikke på «fine dining», men skal levere god kvalitet på det vi tilbyr gjestene våre. Kall det gjerne «back to basic». Hos oss skal du få en god restaurantopplevelse som passer inn i hverdagen, fortalte Sandin da SMAKmagasinet besøkte dem i Drammen. – Med det mener vi at vi skal ha et prisnivå som ikke gjør det avskrekkende å stikke innom oss på en ukedag. Terskelen for å besøke oss ofte skal være lav!

Les mer om satsingen deres i artikkelen om Tiffany’s.

#4: Eventyrlig lokstall

På vårparten var SMAKmagasinet på tur til Røykenvik – et vakkert lite sted hvor Halvdan Svarte gikk gjennom isen på 800-tallet. Det er Benedikte Ferner som sammen med samboeren Aage Hvinden driver Lokstallen på Røykenvik. Navnet har en logisk forklaring, for restauranten er lagt i en gammel lokstall – en garasje for damplokomotiv. Her kan man altså nyte nydelig mat omringet av spennende historie. 

Les mer om dette i artikkelen om Lokstallen på Røykenvik.

#5: En fargesprakende landsby

I juni var SMAKmagasinet på besøk i København, og vi tok turen innom Danmarks største street food-marked – Reffen. Markedet befinner seg i det gamle industriområdet på Refsehaleøen. De har 33 forskjellige matboder som alle har hvert sitt unike konsept, og man kan altså finne autentisk mat fra alle verdenshjørner. I tillegg har de åtte barer med forskjellige konsepter, som alle har sine spesialiteter. Her anbefaler vi altså å ta turen innom dersom du befinner deg i København!

Les mer om dette i artikkelen om Reffen.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE