– En mulighet til å restarte virksomheten

+
– Når vi kommer tilbake til hverdagen igjen, tror jeg at vi kommer til å sette mer pris på møteplassene våre, sier Stein Dyrseth i Kaosgruppen.

Nettopp i det konseptet var justert og menyen var ny, kom COVID-19 og stengte dørene. Med ett er hverdagen en annen for Kafe Kaos og GiD på AMFI Orkanger. – Vi får se på dette som en mulighet til å restarte virksomheten, sier Stein Dyrseth i Kaosgruppen.

Vi var de første som stengte ned på AMFI Orkdal som følge av virusutbruddet. Vi var kanskje litt raske på labben, men vi tenkte at det var bedre å være føre var, fortsetter Stein Dyrseth.

Kaos er en forkortelse for kreativ, artig, orden og samhandling. GiD betyr Glad i Deig, og handler om bakverk. Begge serveringssteder har en lojal stamgjestskare, som nå savner plassene sine.

– Gjestene var skuffet, men forsto at vi gjorde det vi måtte.

Håper på effektive tiltak

For virksomheter som ikke kan ty til hjemlevering av mat, er hverdagen ekstra utfordrende.

– Vi måtte permittere 20 medarbeidere. Det er ikke en hyggelig situasjon. Samtidig påløper de faste utgiftene for virksomheten. Vi får håpe at tiltakene fra myndighetene blir praktiske og effektive for bransjen.

Mot et bedre samfunn

Dagens utfordringer til tross; Dyrseth velger å se mot morgendagen. 

– Når vi kommer tilbake til hverdagen igjen, tror jeg at vi kommer til å sette mer pris på møteplassene våre. Nå ser vi hva vi går glipp av. Jeg tror vi kommer til å bli mer bevisste på å støtte og bruke det lokale næringslivet. Jeg tror rett og slett vi vil komme ut av denne krisen som bedre mennesker, avslutter Stein Dyrseth.

 Denne artikkelen står på trykk i SMAKmagasinet 2.2020

Les også om disse serveringsbedriftene som gjør det beste ut av koronasituasjonen:

Domino's Pizza har suksess med hjemlevering: – Vi måtte ta grep

Bakeriet Café og Catering hev seg rundt og tenkte nytt: – Hjemlevering har tatt helt av

Bekkjarvik Gjestgiveri lanserer sail-away: – Det var en idé som dukket opp da familien hadde hjernemyldring

Michelin-restaurant Bare i Bergen åpner igjen: – Skal bli deilig å komme i gang igjen. Gjestene er positive, og det er vi også

Norwegian Experience har kjøpt Ryfylke Fjordhotell: – Dette er ikke tiden for å grave seg ned

Smak & Behag med vinnerkonsept: – Grillkassa gikk rett hjem

Kafé Jærbuen med komlesuksess: – Det er viktig at man tar tak i det man kan gjøre noe med

Una Solsiden tester takeaway: – Det blir spennende dette. Vi må jo ha noe å gjøre

ANNONSE