Med fyr på fjellet

Fýri Resort åpnet for fem år siden, og har allerede markert seg. I fjor ble fjellresorten i Hemsedal kåret til Norway´s Leading Resort.

Jostein Baune Haraldstad (40) begynte som ny hotelldirektør i fjor, etter over ti år som leder ved anerkjente steder som Miss Sophie, Arts, Pinerolo og Nobilis.
– I dag driver jeg fortsatt med – hospitality. Men før drev jeg flere steder samtidig, uten det organisatoriske hierarkiet til et stort hotell, der du er elektriker den ene dagen, prep-kokk, servitør og så litt hovmester den neste –  en sammensatt opplevelse! Hotellet lever 24/7, så det handler om strategiske valg og målsettinger, sier han.

Haraldstad pendler tre timer fra Oslo til Hemsedal, hvor han bor i en ski-in-leilighet nært skibakken.

Mat i fokus

I høysesongen har Fýri 140 ansatte, som halveres i sommerhalvåret. Mat er alltid i fokus.
– Hos oss er restaurant LIV flaggskipet, i øverste etasje med utsikt over fjell og daler badet i sol morgen og kveld. LIV kan føles intimt, men den store takhøyden bidrar til stemning. Matmessig beveger vi oss mellom Italia og Frankrike, sier han.

På Rambler restaurant, nede ved de nye paddle-banene og sportsklubben, serverer de pizza med tynn bunn og friske salater.
– Vi lager pizzabunnene selv. På Rambler kan du forvente god stemning og musikk, samt innendørs peiskos i det fine interiøret vårt. Vinterstid serverer vi fondue i helgene, mens om sommeren har vi barbecue på solterrassen, forteller han.

På Roa Matbar er det ikke lengre så mye mat, selv om navnet skulle tilsi det.
– Det har blitt lobbyområdets bar, men fra vinteren blir det enklere bevertning der, sier han. 

Når man kommer til et så flott sted som Fýri Resort, er tanken at man skal kunne senke skuldrene. Derfor tilbyr de middagspakker.
– Etter å ha reist flere timer i bil, ordnet barnevakt, og kanskje tilbringer oppholdet med jobben, er det fint at alt er ordnet før ankomst. Dette letter også jobben for kjøkkenet, noe som igjen absolutt kan redusere matsvinnet. Vi kan sette de råvarene på menyen som vi ønsker, sier han.

Grønt interiør

Arkitekturen og designet til Fýri er slående. Mye furugrønt i interiør tas opp igjen i myke badekåper og andre detaljer.
– Her skiller Fýri seg ut. Mange mener at stilmessig møter alpene og Aspen i Colorado. Alt interiøret lager vi selv via eieren ESS Group, så gjester kan kjøpe seg Fýri-stilen fra merket, Home of Ess, opplyser han.

Favoritt

Fýri er ikke bare populært blant nordmenn, men også blant svensker, dansker, tyskere og engelskmenn. Hotellet ble i fjor utnevnt til Norway's Leading Resort 2024 av World Travel Awards og er nominert igjen i år.
– Vårt mål er å skape stamgjester og unike reiseopplevelser. Det gjør at vi alltid etterstreber å være blant de beste. Hemsedal er en fremragende skidestinasjon med fantastisk natur, også om sommeren. Men som gjest trenger du ikke å forlate Fýri, for vi har sportsklubb og playground med biljard og liknende. Til vinteren blir det også ishockeybane, sier Haraldstad.

I Pool Club & Dine er det internasjonal klubbatmosfære, med solsenger inne og ute – en mellomting av hotellseng og strandseng. En stor peis, «eld», gir hygge ved bassengkanten til varmtvannsbassenget.
– Det skal være en kombinasjon av avslapping og det gode liv. Om morgenen kan du bestille en fersk juice eller smoothie, oppskåret melon og fritert artisjokk, eller lettere asiatisk inspirert snacks, som trender nå. På kvelden setter vi opp volumet og senker belysningen til nattklubbstemning for lystige lag. Tidene gjenspeiles i musikk, lys og stemning, beskriver han.

Klubben er åpen for alle

– Ja, vi selger mye pakker til hytter og leiligheter i nærheten, men det blir etter kapasitet.

Hotelldirektøren gleder seg til å arrangere Fýri Trail i september, et populært fjelløp med 1500 deltakere.
– Da er det kjempestemning! Dette blir tredje året vårt. Løpet er på tre mil, men har også kortere lengder. Da løpes det på fjellstier, bratte bakker i urørt villmark. Det er en fantastisk tur uansett nivå, men man løper hele dagen. Når sultne deltakerne ankommer hotellet, serverer vi gulasj-suppe med hjemmebakt brød til alle som fullfører. Da er det mange som prøver å si at de løp, fordi suppen er så god, ler han.

ANNONSE