Strålende start på årets Kokke-NM!
– Første dag av Kokke-NM har fungert utrolig bra! Vi har opplevd fantastiske prestasjoner fra finalistene som var i ilden, og stemningen på konkurransearenaen har vært magisk, sier daglig leder i Norske Kokkers Landsforbund, Espen A. Wasenius.
– NKL Trondheim har gjort en meget god jobb med arrangementet, og kommunikasjonen har vært topp. Det har vært med på å gjøre konkurransen meget publikumsvennlig. Jeg synes også det har vært meget positivt at vi nå arrangerer NM i servitørfag samtidig.
– Et godt samarbeid mellom kokkene og servitørene er en garanti for å skape gode restaurant- og spiseopplevelser. Det var inspirerende å se den arbeidsglede og den innsatsviljen som både kokker og servitører utviste under dagens konkurranse.
På onsdag konkurrerte disse kokkene og servitørene
- Kjøkken 1: Reidar Kristiansen, Fursetgruppen, Oslo - medhjelper Leander Larsen
Servitør: Sondre Rassmussen, Color Fantasy - Kjøkken 2: Aron Espeland, Brasserie France - medhjelper Olav Tennfjord
Servitør: Lærlinger fra et av Trondheims beste spisesteder - Kjøkken 3: Alexander Solvang, Matbaren Renaa, Stavanger – medhjelper Adrian Vikse
Servitør: Marthe Opheim-Fjelstad - Kjøkken 4: Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg, Thon Hotell Lofoten - Tina Lexau
Servitør: Tirill Faannessen, Vaaghals - Kjøkken 5: Chrisoffer G. Fallet, Feinschmecker, Oslo – medhjelper Noah Karlson
Servitør: Kåre Bjune Midtskog, Hurtigruten AS - Kjøkken 6: Simen Johansen, Augusta Arnesen, Oslo – medhjelper Knut Brottveit
Servitør: Birk Torp, Matbaren Renaa
Stolte over Kongepokal
– Det har vært morsomt å se servitørene i aksjon. Jeg overbevist om at det er positivt for servitørfaget å få denne eksponeringen, og selvfølgelig er det viktig for oss kokker å vise oss frem i en konkurranse som dette. Vi arrangerer nå NM for 32. gang, noe som uten tvil er med på å løfte og befeste kokkefagets anseelse. Det er også en stor ære for oss at Slottet også i år har gitt oss anledning til å utdele kongepokal til vinneren av årets mesterskap. Vi er også glade for at vi denne gang har tidenes premiebord!
– Alt det positive rundt mesterskapet er veldig bra. Samtidig er det viktig at både utøvere, arbeidsgivere og NKL også kan «kapitalisere» på dette. Det kan være gjennom støtte til samarbeidsprosjekter – bl.a. for å bidra til økt rekruttering til kokkefaget – og det kan være gjennom eksponering og positiv markedsføring for arbeidsgivere som har støttet opp om sine kandidater. Disse stedene har gjort det mulig for finalistene å bruke arbeidstid til å perfeksjonere sine kulinariske kreasjoner, fremhever Wasenius.
– I mars er vi klare for NM Community Catering. Denne viktige delen av bransjen fortjener så absolutt oppmerksomhet, og forhåpentligvis kan positiv eksponering av dette Norgesmesterskapet her i Trondheim også bidra til det.
Men først skal de siste finalistene i Kokke-NM i ilden denne formiddagen. I dag er følgende kandidater klare for dyst:
- Kjøkken 7: Finaledeltager Simon Runderheim – medhjelper Jonathan Jensen
- Kjøkken 8: : Finaledeltager Sindre Hjelmseth – medhjelper Albin Søvik
- Kjøkken 9: : Finaledeltager Matilda Hagen Nilsen – medhjelper Marius Helbostad
- Kjøkken 10: : Finaledeltager Eirik Tufte – medhjelper Jakob Andersen
- Kjøkken 11: : Finaledeltager Håvard Onsøyen – medhjelper Josefine Arnesen
Dette er råvarene
Og for dem som ikke har fått det med seg; Dette er råvarene kandidatene skal bruke:
Forrett
Obligatoriske råvarer til forrett:
- Hel Liveche kylling
- Norsk Hjertesalat og Norsk Nepe fra BAMA
- Kurv med sesongens produkter
- TINE smør
Hovedrett
Obligatoriske råvarer til hovedrett:
- Hel Sterling White Halibut – vekt ca. 5 kg
- Purreløk fra Vold gård på Frosta og Sellerirot fra Minde gård
- Kurv med sesongens produkter
- TINE Smør, TINE kremfløte, TINE Creme fraiche
Dessert
Obligatoriske råvarer til desserten:
- Norske epler – Eden fra BAMA
- Valhrona sjokolade Dulcey 35%
- TINE seterrømme
SMAKmagasinet ønsker kandidatene lykke til!