Strålende start på årets Kokke-NM!

– Første dag av Kokke-NM har fungert utrolig bra! Vi har opplevd fantastiske prestasjoner fra finalistene som var i ilden, og stemningen på konkurransearenaen har vært magisk, sier daglig leder i Norske Kokkers Landsforbund, Espen A. Wasenius.

– NKL Trondheim har gjort en meget god jobb med arrangementet, og kommunikasjonen har vært topp. Det har vært med på å gjøre konkurransen meget publikumsvennlig. Jeg synes også det har vært meget positivt at vi nå arrangerer NM i servitørfag samtidig.
– Et godt samarbeid mellom kokkene og servitørene er en garanti for å skape gode restaurant- og spiseopplevelser. Det var inspirerende å se den arbeidsglede og den innsatsviljen som både kokker og servitører utviste under dagens konkurranse.

På onsdag konkurrerte disse kokkene og servitørene

  • Kjøkken 1: Reidar Kristiansen, Fursetgruppen, Oslo - medhjelper Leander Larsen
    Servitør: Sondre Rassmussen, Color Fantasy
  • Kjøkken 2: Aron Espeland, Brasserie France - medhjelper Olav Tennfjord
    Servitør: Lærlinger fra et av Trondheims beste spisesteder
  • Kjøkken 3: Alexander Solvang, Matbaren Renaa, Stavanger – medhjelper Adrian Vikse
    Servitør: Marthe Opheim-Fjelstad
  • Kjøkken 4: Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg, Thon Hotell Lofoten - Tina Lexau
    Servitør: Tirill Faannessen, Vaaghals
  • Kjøkken 5: Chrisoffer G. Fallet, Feinschmecker, Oslo – medhjelper Noah Karlson
    Servitør: Kåre Bjune Midtskog, Hurtigruten AS
  • Kjøkken 6: Simen Johansen, Augusta Arnesen, Oslo – medhjelper Knut Brottveit
    Servitør: Birk Torp, Matbaren Renaa

Stolte over Kongepokal

– Det har vært morsomt å se servitørene i aksjon. Jeg overbevist om at det er positivt for servitørfaget å få denne eksponeringen, og selvfølgelig er det viktig for oss kokker å vise oss frem i en konkurranse som dette. Vi arrangerer nå NM for 32. gang, noe som uten tvil er med på å løfte og befeste kokkefagets anseelse. Det er også en stor ære for oss at Slottet også i år har gitt oss anledning til å utdele kongepokal til vinneren av årets mesterskap. Vi er også glade for at vi denne gang har tidenes premiebord!
– Alt det positive rundt mesterskapet er veldig bra. Samtidig er det viktig at både utøvere, arbeidsgivere og NKL også kan «kapitalisere» på dette. Det kan være gjennom støtte til samarbeidsprosjekter – bl.a. for å bidra til økt rekruttering til kokkefaget – og det kan være gjennom eksponering og positiv markedsføring for arbeidsgivere som har støttet opp om sine kandidater. Disse stedene har gjort det mulig for finalistene å bruke arbeidstid til å perfeksjonere sine kulinariske kreasjoner, fremhever Wasenius.
– I mars er vi klare for NM Community Catering. Denne viktige delen av bransjen fortjener så absolutt oppmerksomhet, og forhåpentligvis kan positiv eksponering av dette Norgesmesterskapet her i Trondheim også bidra til det. 

Men først skal de siste finalistene i Kokke-NM i ilden denne formiddagen. I dag er følgende kandidater klare for dyst:

  • Kjøkken 7: Finaledeltager Simon Runderheim – medhjelper Jonathan Jensen
  • Kjøkken 8: : Finaledeltager Sindre Hjelmseth – medhjelper Albin Søvik
  • Kjøkken 9: : Finaledeltager Matilda Hagen Nilsen – medhjelper Marius Helbostad
  • Kjøkken 10: : Finaledeltager Eirik Tufte – medhjelper Jakob Andersen
  • Kjøkken 11: : Finaledeltager Håvard Onsøyen – medhjelper Josefine Arnesen

Dette er råvarene

Og for dem som ikke har fått det med seg; Dette er råvarene kandidatene skal bruke:

Forrett

Obligatoriske råvarer til forrett:

  • Hel Liveche kylling
  • Norsk Hjertesalat og Norsk Nepe fra BAMA
  • Kurv med sesongens produkter
  • TINE smør

Hovedrett

Obligatoriske råvarer til hovedrett:

  • Hel Sterling White Halibut – vekt ca. 5 kg
  • Purreløk fra Vold gård på Frosta og Sellerirot fra Minde gård
  • Kurv med sesongens produkter
  • TINE Smør, TINE kremfløte, TINE Creme fraiche

Dessert

Obligatoriske råvarer til desserten:

  • Norske epler – Eden fra BAMA
  • Valhrona sjokolade Dulcey 35%
  • TINE seterrømme

SMAKmagasinet ønsker kandidatene lykke til!

ANNONSE