Skikkelig digg på nye nOi

Restauranten nOi på Sandnes har brukt «koronaen» til å snu opp-ned på alt. Nye nOi har sluppet kokkene løs, og byttet Italia ut med verden.

– Vi begynte jo å snakke om nytt konsept allerede i mai i fjor. Men det var da vi måtte stenge ned i januar at vi fikk tid til å gjøre noe i praksis, forteller daglig leder Roger Malmin til SMAKmagasinet.
– Før drev vi et italiensk konsept, med stor ferskvaredisk og snevre rammer. Det hadde nok funket på et større sted, men ble for sært for Sandnes. Så nå har vi pakket ned kokebøkene, fjernet grensene, og sluppet kokkene løs!

Med verden som boltreplass

På nye nOi er det street food som gjelder, med inspirasjon fra hele verden.
– Det ble i overkant mye asiatisk i starten, men resten av verden kommer etterhvert. Asiatisk mat funker jo veldig godt til street food, så det var et naturlig sted å starte, smiler Roger Malmin.
Og Roger har grunn til å smile. Korona til tross; gjestene strømmer til nye nOi. Da SMAKmagasinet var på besøk, dukket flere gjester opp før åpningstid, for å sikre seg et spennende måltid.
– Vi åpnet i starten av februar, og det har bare eksplodert. Normalt så ligger vi på 800-1000 gjester i uka på det nye konseptet med plassbegrensningene. Noe vi er veldig fornøyde med.
– Og så har take-away tatt helt av. Her har vi virkelig truffet en nerve. Det er så gøy. Kommer garantert til å fortsette med take-away også etter korona, konstaterer Malmin.

Små, fantasifulle retter

På nye nOi kan du for eksempel bestille menypakkene «3 på rad» eller «Fullt Hus». Her setter kokken sammen tre – henholdsvis fem – småretter etter eget forgodtbefinnende. Men vil du som gjest ha mer kontroll, finnes det også en pakke med spekemat og ost.
Ellers bugner menyen av digge småretter som glasert tynnribbe, falafel, carnitas og bolinios. I tillegg til biff og buffalowings.
– Menyen er fast i starten, men her skal kokkene få leke seg, så ingen vet hva som kommer etterhvert. Vi ønsker ikke å sette noen begrensninger for kreativiteten på kjøkkenet, fortsetter Malmin.
Bak disken står det en elegant pizzaovn og ruver; en levning etter fjorårets italienske konsept.
– Pizza har vi fortsatt, men også her skal vi slå oss løs. Hvilke toppinger som vil dukke opp er det ingen som vet…

Stort og fargerikt

I tillegg til spenstig mat byr nye nOi på god plass og friske farger. Selv med avstandskrav er det sitteplasser til over 70 gjester. Veggene preges av heftige illustrasjoner, skapt av Frode Skaren fra Uglylogo. Streken er tydelig og fargene friske. Absolutt et rocka sted.
– Her er det god atmosfære, kul stemning og digg mat!

 

ANNONSE