Mange muligheter med glutenfritt allbruksmel

+
Det er veldig praktisk med en meltype som passer til alt når du trenger glutenfritt mel.

- Stadig flere har behov for glutenfrie produkter, og det kan skape utfordringer for dem som skal tilberede disse produktene. Ikke fordi de er mer kompliserte å tilberede, men fordi det til nå har vært behov for å benytte ulike typer av glutenfritt mel. Derfor ønsket vi å utvikle et glutenfritt allbruksmel som kunne gjøre det enklere å lage et bredt spekter av gode og smakfulle produkter uten gluten, sier markedssjef Mattias Skoglund i Elda bakerier.

- Da vi begynte jobben med å utvikle dette melet, hadde vi som mål at vi skulle klare å finne frem til en meltype som egnet seg til all glutenfri matlaging. Vi brukte rundt ett år på dette prosjektet, og resultatet er vi veldig fornøyde med!
Melet er forøvrig utviklet i samarbeid med en norsk møller.

Praktisk

- På et travelt kjøkken er det mye å passe på. Det å ta hensyn til ulike dietter er selvfølgelig en viktig oppgave. Samtidig er det krevende å ha ulike melvarianter til ulike retter for dem som ikke skal ha gluten. Dessuten tar det mye plass. Derfor er det veldig praktisk med en meltype som passer til alt når du trenger glutenfritt mel, fremhever Skoglund.

Grundig testet

- Vi har testet allbruksmelet på hoteller og restauranter og fått meget gode tilbakemeldinger. Dette er et praktisk og godt alternativ som er enkelt å bruke – enten du skal lage vafler, bake rundstykker, jevne sauser, lage desserter eller komler! Det passer også godt til pannekaker og pizzabunner. Det er med andre ord et allbruksmel som på mange måter er tilnærmelsesvis likt hvetemel.

Økende interesse


- Vi ser at antallet mennesker som lider av cøliaki øker, og det er også en økning i antallet av dem som har en intoleranse for gluten. Derfor øker behovet for produkter uten gluten, og vårt glutenfrie allbruksmel er et svar på dette. Vi jobber også med andre produkter innenfor dette segmentet som det etter hvert kan være naturlig å tilby markedet, sier Mattias Skoglund.

 

 

ANNONSE