Astrale opplevelser i bøkkeriet

Høyt under taket, norskproduserte bord, og lamper laget på Kampen mekaniske. Midt oppe i alt serverer Steffen Hansen og hans team et fem retters gourmetmåltid til godt drikke. Omgitt av lun Elvis og vakre omgivelser byr nye Astral på Lilleborg på en god kveld.

NB: Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon

– Kjøkkenet er nordisk, med en kontinental touch. Det er mer Steffens egen stil enn noe annet, sier stedets sommelier Ragnhild Wright Ousland.

Steffen Hansen er tidligere kjøkkensjef på Grefsenkollen; nå Astraleier, kjøkkensjef og idemakeren bak flere av de spesielle lampene som pryder stedet. Med seg på det kulinariske laget har han blant andre vinkelner Marius Hansen – tidligere Kulinarisk Akademi, og kokk Matthias Hauge – også han utdannet vinkelner – men som på Astral styrer kjøkkenet sammen med Steffen.

Fersk

Astral åpnet dørene i august i år, og konseptet retter seg både mot deg som vil komme innom for en drink, og deg som vil nyte femretteren. Menyen er nemlig satt.

– Åpningen ble fullbooket allerede to uker i forveien, og det har vært travelt her siden, fortsetter sommelier Ousland.

Før Astral var Straa, som i uteserveringen utenfor Astral, og som holdt det gående i hele sommer, og dermed forberedt Lilleborgingene på det nye spisestedet som skulle komme. Straa skal fortsette som uavhengig utekonsept neste sesong.

Lilleborg Torg

Lilleborg Torg bygger på restene av det som en gang var Lilleborg fabrikker. Nye bomiljøer har skapt nytt liv her ved Akerselvas bredd, omtrent midt mellom Sagene og Torshov, og med Sandaker som nabo i nord. Astrals umiddelbare nærhet er populære turområder, noe som kan lage en åpning for lunsjservering på sikt.

– Vi håper å kunne tilby «helgebrunch» om ikke så lenge. Men vi er fremdeles i en etableringsfase, og vi vil ikke gå for fort frem, forklarer Ousland.

Selve restaurantlokalet ligger i tønnemakeriet – eller bøkkeriet – til gamle Lilleborg fabrikker, og industriarkitekturen fra århundrer tilbake legger sin helt egen tilleggsverdi til den gastronomiske opplevelsen.

Social Dining

En annen spennende vri på Astral er tilbudet om «Social Dining», der du kan nyte et bedre måltid i selskap med mennesker du ikke kjenner. Astral har satt av to langbord til formålet, med plass for til sammen 16 mennesker. Vil du være med, må du bestille plass – men ikke flere enn tre i tillegg til din egen. Formålet er jo å skape rom for nye sosiale bekjentskaper. Middagen serveres klokken 19.30. Menyen bestemmes av kjøkkensjefen, og koster 695 kroner pluss drikke.

– Dette er noe vi har hatt lyst til lenge. Derfor dro vi på studietur til restaurant Amass i København, som tilbyr «Social Dining» på «Bord 153». Det var kjempehyggelig, og vi traff nye mennesker som vi fremdeles har kontakt med.

– Ingen i Oslo har gjort dette før, så derfor gjør vi det, skyter Steffen Hansen inn.

– Jeg tror ikke vi nordmenn er så beskjedne som vi blir beskyldt for. Men Astral åpnet dørene for kun få uker siden, så det er for tidlig å si noe om hvor populært fellesbordet vil bli, avslutter Ragnhild W. Ousland.

ANNONSE