Matkultur på nett

I regi av Norges Bygdekvinnelag, skal norsk matkultur formidles til kommende generasjoner. Det skal gjøres gjennom nettstedet www.norsktradisjonsmat.no. Her finner du mange spennende matoppskrifter fra alle landets fylker, og planen er å publisere enda flere etter hvert som lokallagene finner frem til genuine oppskrifter fra sine områder.

Bladet Kjøkkenskriveren har i siste utgave en bred og interessant presentasjon av dette prosjektet som har fått 1,75 millioner kroner av Sparebankstiftelsen. Dette gjør det mulig å digitalisere og kvalitetssikre de mange oppskriftene.

Vid definisjon

Det legges til grunn en ganske åpen definisjon av tradisjonsmat, men det forutsettes at den enkelte oppskrift skal kunne spores til en person, en gård eller et sted.
I tillegg til oppskriftene, vil du også finne mye interessant bl.a. om matskikker. Er du interessert i norsk matkultur, anbefales sterkt å klikke seg inn på www.norsktradisjonsmat.no for en nærmere titt.

ANNONSE