Unilever Food Solutions har i samarbeid med «KuttMatsvinn2020» utviklet appen «Wise Up On Waste», et nyttig verktøy i det viktige arbeidet med å redusere matsvinn. Over 260 serveringssteder er allerede med i KuttMatsvinn-prosjektet.
Deltakerne er i gang med å kartlegge matsvinnet på sitt serveringssted gjennom måling og veiing.
Enkelt og brukervennlig verktøy
KuttMatsvinn2020-appen «Wise Up On Waste» forenkler registreringsarbeidet av matavfallet og gir god oversikt over hvor det oppstår og hva som genererer det, samt kostnadene forbundet med dette.
– Vi så behovet for et enkelt og brukervennlig verktøy som kunne gi oversikt over avfallsutviklingen. Med rett kunnskap er det enklere å sette inn effektive svinnreduserende tiltak der det er nødvendig, sier Bjørn Jørgensen hos Unilever Food Solutions.
Appen fungerer godt på tvers av ulike operativsystemer og plattformer, som pc, mobil og nettbrett. Man kan også enkelt skrive ut rapporter i ulike formater, som igjen kan videresendes til KuttMatsvinn2020-prosjektet.
Senker terskelen for å delta
Unilever Food Solutions har et sterkt engasjement innen bærekraft, og har hatt fokus på matsvinn i flere år allerede. Nå er de stolt samarbeidspartner i KuttMatsvinn-prosjektet.
- Ved å utvikle og tilby en matsvinn-app gratis til hele bransjen vil terskelen for å redusere matsvinnet hos de enkelte serveringsstedene blir mye lavere, og vi får flere med i kampen mot matsvinnet, sier Anne-Grete Haugen hos Matvett.
Det er Mattvett som leder KuttMatsvinn2020-prosjektet. Smakmagasinet har snakket med kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder, les intervjuet her.
KIT-akademiet står for kurs og opplæring av deltakerne i prosjektet, les mer om tilbudet her.
Appen finner du på ufs.com/kuttmatsvinn2020.