Årets kokk: Konkurrentene er klare

+
Illustrasjonsbilde fra forrige gang konkurransen Årets kokk ble avholdt i 2019. Konkurransen ble da vunnet av Christian André Pettersen t.h. som her er i aksjon sammen med coach Rasmus Johnsen Skoglund t.v. og commis Even Strandbråten Sørum.

Bocuse-akademiet har nettopp plukket ut de fem kandidatene som skal kjempe om tittelen Årets kokk 2021 på Vulkan Arena i høst.

Det er Runa Ailin Kvendseth (23), Håkon Solbakk (29), Marius Dragsten Kjelsrud (27), Filip August Bendi (32) og Aleksander Løkkeberg Vartdal (25) som skal møtes til dyst på Vulkan Arena den 19. oktober. Kandidatene har blitt valgt ut av det norske Bocuse-akademiet på bakgrunn av innsendelsesoppgaver, der hver kandidat har tolket en hovedrett av storvilt og vinterlagret kål, en smårett med sild og potet og en ganefryd med skrei, lever, rogn og tang.
– Årets kokk-konkurransen er et av verdens tøffeste uttak til Bocuse d’Or, og den som vinner har måttet jobbe knallhardt for å stå på toppen av pallen i Mathallen, sier Sven Erik Renaa, styreleder i det norske Bocuse-akademiet, i en pressemelding.
– Akademiet har valgt ut fem spennende kandidater som alle kan hevde seg internasjonalt, uttaler Arne Sørvig i samme pressemelding. Sørvig er daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, som står bak Årets kokk-konkurransen.

Veteraner

Kandidatenes unge alder til tross; alle fem er veteraner i det norske elitemiljøet. Aleksander Løkkeberg Vartdal, som til daglig er kjøkkensjef ved Happolati i Oslo, vant Årets unge kokk i 2019. Filip August Bendi, som er kreativ utvikler ved Hotel Bristol i Oslo, kom på andreplass under Årets kokk 2019. Runa Ailin Kvendseth, som er kokk ved Michelin-stjernerestauranten RE-NAA i Stavanger, var commis for Håvard Werkland under samme konkurranse. Det var også der som Marius Dragsten Kjelsrud, til daglig kjøkkensjef ved Spiseriet i samme by, vant bærekraftprisen. Håkon Solbakk, kjøkkensjefen ved Speilsalen i Trondheim, var med å sikre Norge gull i VM i kokkekunst i 2018.

Kvalifiserer


Ikke bare er det stort og gjevt å i seg selv bli Årets kokk 2021; vinneren skal i tillegg representere Norge i Bocuse d’Or Europe i 2022, og i selveste verdensfinalen i Lyon i 2023.

 

ANNONSE