"Good vibes", supre drinker og herlig stemning

- Dette er den beste cocktailbaren mellom Oslo og Gøteborg spør du meg, frister SMAKmagasinets tipser, og det måtte vi selvsagt undersøke nærmere. To dager før nedstengningen av Norge tok vi turen for å besøke baren og samboerparet Björn Christian Hägg og Agnieszka Barbara Kulinkowska, som driver Cocktail by Rangur Madur sammen med Olof Ferm.

Det ble et spennende møte med hyggelige og kreative mennesker som har skapt et helt spesielt sted som svært mange i Moss setter stor pris på, der det ligger i en gammel teglsteinsbygning i sentrum av byen.

Se video fra Cocktail by Rangur Madur her.

Kreativ krisetilnærming

Nå har dørene igjen åpnet etter to utfordrende måneder. Mossingene kan atter glede seg over den spennende drikkemenyen. I tillegg har den trivelige uteserveringen åpnet på torget rett utenfor. Men de kreative driverne satt på ingen måte med hendene i fanget etter dørene ble lukket 12. mars. Det ble takeaway og hjemkjøring – av forhåndsmikset «Dark & Stormy» og «Moscow Mule». Selvfølgelig uten alkohol, men mange satte stor pris på dette og sluttet opp om sitt populære vannhull gjennom å benytte seg av tilbudet.

I disse dager utvides menyen ytterligere. Nå tilbys også matservering fra en food-truck, noe som ganske sikkert vil friste mange av stedets gjester i den varme årstiden.

Men la oss spole litt tilbake!

- Da vi flyttet til Moss i 2012, slo det oss at denne hyggelige byen ikke hadde spesielt mange steder å gå ut. Det var litt rart, fordi vi mente det absolutt var et marked for et treffsted med godt drikke og god stemning, forteller Björn Christian og Agnieszka.

- I 2017 var tiden kommet til å starte noe eget. Ikke en bar i første omgang, men mer en kombinert butikk og kaffebar. Her bød vi på et utvalg av dameklær, bøker, solbriller og kaffe. Det ble raskt et populært tilbud, og etter seks måneder utvidet vi konseptet med en cocktailbar. Det tok rett og slett av! Vi måtte ha nye lokaler, sier Björn Christian, som har mange års erfaring som bartender.

- Det var da vi ringte vår gamle kollega Olof Ferm for å få ham med i teamet. Agnieszka har også mange års erfaring fra utelivsbransjen, og hun har i dag det administrative ansvaret ved Cocktail by Rangur Madur.

Klassiske cocktails

- Vi har valgt å ha en bred meny. Det mener vi er nødvendig for å appellere til en stor kundegruppe. Her skal du finne noe for enhver smak, sier Björn Christian.

- Jeg mener vi har lyktes godt med dette, for her treffes både gamle og unge fra ulike miljøer. Det er igjen med på å skape et hyggelig miljø hvor man trives. Her er det mulig å koble av i godt selskap.

Ferskpresset

Agnieszka er godt i gang med å presse juice som gjøres klar før kveldens servering.

- Vi lager våre egne juicer, fordi det gir oss mulighet til å by på noe spesielt. Skal du for eksempel ha en drink med en tropisk flair, så får du et veldig godt resultat og en rik smak med ferskpresset juice. Gjestene våre setter pris på at vi tilbyr dette. Det gir det lille ekstra som betyr så mye.

- Hvilke drikketrender er hotte akkurat nå?

- Akkurat nå går det mye i gin-baserte drinker. Gin-trenden har vært sterk lenge, og står fortsatt godt. Ellers vil jeg si at mange av gjestene våre er åpne for å prøve nye ting. Det å teste ut nye smaksopplevelser er også noe av det som gjør et besøk på Cocktail by Rangur Madur til en hyggelig opplevelse, sier Agnieszka og Björn Christian.

Les også:

4 enkle og gode sommerdrinker

Har du alt du trenger til baren?

ANNONSE