Finalistene i NM Community Catering 2020

+
Her er Sara Alukuye Osuma som vant NM i Community Catering i 2018 sammen med Panupong Phengphen.

NM Community Catering arrangeres for tredje gang 3. og 4. mars under SMAK 2020. Segmentet Community Catering inkluderer fire hovedområder: Personalrestaurant, Kantine, Institusjon og Catering.

De seks finalelagene som har kvalifisert seg gjennom den innsendte oppgaven er følgende:

  1. Studentsamskipnaden i Oslo, Mat og Drikke 
  2. Universitetssykehuset i Nord Norge, Tromsø
  3. Sodexo, Oslo
  4. Coor, Equinor business center, Stavanger
  5. 4-service, Oslo Epicenter 
  6. Scandic Maritim Catering, Haugesund

– Disse kokkenes oppgave er å skape gode matopplevelser på de stedene hvor mange mennesker møtes hver eneste dag. Dette er en utrolig viktig og krevende utfordring, sier daglig leder i Norske Kokkers Landsforening (NKL), Espen Wasenius.

Juryens vurdering

Kandidatene til årets NM i Community Catering viser bredden og engasjementet innenfor en særdeles viktig del av kokkefaget. Årets innsendinger er gjennomtenkte, spennende og viser stor kreativitet og matglede. Med faglig tekniske elementer utfordrer kokkene seg selv på en flott måte, i en konkurranse som ser ut til å bli jevn og underholdende for både dommere og publikum.

Les også: Imponerende nivå i NM Community Catering 2018

Segment i utvikling

Community Catering er et segment i fortsatt stor utvikling, med nasjonale og internasjonale operatører. Det er stor konkurranse i segmentet og det utvikles i et høyt tempo.

Innenfor Community Catering ser vi at mange faglærte kokker finner en ny og spennende hverdag, her utvikles konsepter, menyer, events og store middager med stor grad av fagkunnskap.

Kokkene i dette segmentet jobber strukturert med planlegging, kalkyler, kosthensyn og store volum hver dag.

NM Community Catering 2020

Til NM Community Catering 2020 har NKL laget en oppgave som er rimelig lik den Kokkelandslaget Community Catering lager i Kokke-OL og VM, bare med noen få nasjonale justeringer.

Les også: Kantine- og institusjonskokker har fått sitt eget landslag

Finaleoppgave for seks kvalifiserte lag – 3. mars 2020

  • Mystery Breakfast til 30 gjester, på to timer.
  • Alle seks lagene får utlevert lik råvarekasse med oppgavebeskrivelse på stedet.
  • Kun to av lagets kokker kan være i kjøkkenet til enhver tid i denne oppgaven.

Superfinale for de tre beste lagene fra finalen – 4. mars 2020

  • Lagene i superfinalen lager sin innsendte menyoppgave.
  • All produksjon skal skje på konkurransekjøkkenet, det er ikke anledning til å gjøre noe på forhånd.
  • Laget har fem timer til disposisjon i kjøkkenet, like kjøkken for alle lag.
ANNONSE