Kalorimerking av danske burgere?

+
Tanken er at merkingskravet skal gjelde i hurtigmatrestauranter og kiosker.

Overvekt er et problem, også for våre gamle koloniherrer. Nå går tre helseorganisasjoner sammen for å kjempe gjennom obligatorisk kalorimerking i danske kiosker og hurtigmatrestauranter.

De er de tre organisasjonene Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen som står bak forslaget, som kommer som et resultat av fortsatt stigende overvekt blant våre naboer i sør. Det er antatt at over halvparten av den danske befolkningen er overvektig, og tendensen er altså økende. Uten tiltak vil hele 70 prosent av befolkningen være for overvektige å regne om 25 år. 

Kiosker og hurtigmatrestauranter

Kræftens Bekæmpelse – Den danske kreftforeningen – har arbeidet med denne problematikken i flere år. Allerede i mai i fjor kunne Smakmagasinet.no fortelle om en nylig fremlagt rapport fra foreningen, som viste at kalorimerking kan ha noe for seg.

Også Diabetesforeningen har vært på banen med krav om kalorimerking på landets menyer.

Forslaget denne gang går ikke fullt så langt. Nå er tanken at merkingskravet skal gjelde i hurtigmatrestauranter og kiosker. 

De tre organisasjonen bak forslaget har allerede sikret politisk støtte fra de danske sosialdemokratene, samt fra det grønne partiet Alternativet.

ANNONSE