Uheldig å spise alene?

+
Forskerne har funnet en sterkere sammenheng enn forventet mellom et godt liv og det å spise sammen med andre.

Serveringsbransjen møter stadig fler sologjester; gjester som foretrekker å spise alene. The Wall Street Journal melder om en økning på hele 80 prosent i sologjester i New York City i perioden 2014 til 2018. Likevel kan nye funn tyde på at solotrenden er uheldig.

Det er The Sainsbury’s Living Well Index – en studie fra Oxford Economics og the National Centre for Social Researchi Storbritannia – som publiserer de nye funnene.

SMAKmagasinet har tidligere omtalt at solospising er blitt OK.

Et godt liv i fellesskap

Forskerne har funnet en sterkere sammenheng enn forventet mellom et godt liv og det å spise sammen med andre. De i undersøkelsen som sjelden eller aldri spiste alene, scoret 7,9 poeng høyere på Living Well-indeksen enn de som «alltid» spiste alene.

Single solospisere

Ikke uventet fant man at mennesker i parforhold oftere spiste sammen med andre enn tilfellet var for single. Dessuten var par med barn flinkere til å samspise enn par uten barn. Interessant nok fant man også en forskjell i spisevanene mellom gifte og samboende par.

Les også: Solospising skaper behov for fellesskap

ANNONSE