Smaken av Norge på Oslos største matfestival

Lyst på en smaksopplevelse utenom det vanlige? Velkommen til Oslos største matfestival 18.-20. september.

Hanen, Stiftelsen Norsk Mat, Bondens Marked og Norsk Gardsost inviterer til Matstreif-festivalen, som sparkes i gang med NM i ost på Vulkan Arena. Der blir det fagseminar og finalefest som er åpent for alle osteinteresserte torsdag 18. september.

Over 50 dommere skal smake seg gjennom 300 norske oster for å kåre Norges beste oster i hele 10 kategorier. Blant dommerne finner vi kjendiskokk Lise Finckenhagen og TV-profil og påvirker Jennie Sofie Lie Pickl.

Publikumsvinner

Fredag morgen flytter alle ostene og ysteriene ned til Youngstorget, der det blir to dagers matmarked med det beste av norsk lokalmat og drikke.
– NM i ost kommer til å prege årets Matstreif, med egen ostegate, Hall of Cheese og live-ysting av mozzarella. Her kan du være med å kåre årets publikumsvinner blant alle NM-ostene, sier prosjektleder for Matstreif, Erling Kristensen i Hanen.

Bryggerifestival

I tillegg til at Youngstorget fylles opp med bondens marked, blir det en stor norsk drikke-stand med noen av Norges fremste produsenter av øl og sider.
– Det blir en liten bryggerifestival, med ti siderier og like mange bryggerier på en felles uteservering. Inne på Harlem Bar arrangerer vi en rekke kurs og eventer som ølsmaking, sidersmaking, masterclass i sider og ost, der du blir servert både drikke, ost og faglig påfyll av produsentene selv, sier Kristensen. – På programmet står også «cidermakers dinner» på vakre Nedre Foss Gård: Gjennom fire sesongbaserte retter blir du guidet gjennom måltidet og lærer grunnleggende regler om sider i og til mat.

Programleder og vert for sidersmakingene og cidermakers dinner, er sommelier og pommelier Thor Oddvar Havn - kjent fra podkasten Siderpodden og sine mange kurs med god drikke og mat over hele landet. Her lærer du grunnreglene for å kombinere sider og mat, samtidig som du nyter smaker som treffer rett i hjertet – og ganen!

Ost og øl og akevitt

I tillegg blir det ølsafari og osteløype, og en masterclass med øl og ost kyndig guidet av Jørn Idar Kvig fra Ølsirkus – kjent ølnerd som sprer ølkunnskap gjennom eventer, kurs, utdanninger, bøker, blogg og podkasten Ølprat.
–  Og ikke nok med det: Vi klinker også til med en masterclass med akevitt og ost. Norsk akevitt har lange tradisjoner og mye kulturhistorie. På denne smakingen får du servert flere spennende norske akevitter, sammen med norske oster.

Blant drikkeprodusentene på Matstreif vil du blant annet finne Egge gård, Epli Sideri, Kvestad Sideri, NeRø, Nøgne Ø, Trysil Bryggeri og Villbrygg.

ANNONSE