Den hemmelige cocktailen fra Positano

På Amalfikysten i Italia, omtrent 5 mil sør for Napoli, finner vi Positano. Kystbyen har fått kallenavnet ‘den vertikale byen’, og tiltrekker seg turister fra hele verden med de fargerike husene som er stablet høyt oppover de bratte fjellsidene.

Grunnen til at vi har Positano i kikkerten, er imidlertid fordi byen er hjemstedet til cocktailen L’Albertissimo. Og til tross for at den har en stor fanskare verden over, er det ingen som kjenner til drinkens oppskrift. Så hva er historien til denne cocktailen, og hva vet vi egentlig om den? 

Et blått skur med avslappet atmosfære

Nå man går av ferja på brygga i Positano, er noe av det første man ser et lite, blått skur. Bygget fanger ikke umiddelbart blikkets oppmerksomhet, men det er likevel verdt å ta seg tiden til å utforske hva de har å by på. Dette er nemlig L’Alternativa, som drives av Alberto Russo.

Baren ble åpnet av Russos far og onkel i 1994, og den var et slags motsvar til de eksklusive og dyre restaurantene som preget utelivet i Positano. Da Russo tok over driften i 2003, valgte han å beholde denne stilen på L’Alternativa. Maten og drikken selges til en rimelig penge, og stedet har en avslappet atmosfære.

Det er også Russo som er oppfinneren av den hemmelige cocktailen. Selv om han er usikker på nøyaktig når L’Albertissimo fikk sitt eget liv, ble drinken visstnok først populær blant lokalbefolkningen, før den spredde seg til å bli et slags internettfenomen. Og til tross for at han nå får besøk av turister fra hele verden som ønsker å vite hva den forfriskende drinken inneholder, holder han oppskriften tett til brystet. 

Dette vet vi om L’Albertissimo

L’Albertissimo er ifølge Russo en forfriskende slush-lignende cocktail med hint av jordbær og en balansert mengde sødme, som er like perfekt å nyte på dagtid som på kvelden. Det eneste han har avslørt om cocktailens ingredienser, er at den inneholder sitrongranita. Granita er en halvfrossen dessert fra Sicilia som lages med vann, sukker og smakstilsetninger, og som kan minne litt om slush, shave ice eller sorbet. I tillegg inneholder drinken «flere typer alkohol». Det finnes spekulasjoner om at cocktailen inneholder flere typer vodka, sitronbrus og melonsirup, men dette har ikke Russo bekreftet.

L’Albertissimo er imidlertid ikke den eneste oppskriften som er unik for L’Alternativa. De selger nemlig også blant annet Cocchissimo – en cocktail med Malibu som serveres i en frossen kokosnøtt – og en sitronsorbet som serveres i et sitronskall.

På grunn av de unike oppskriftene og den avslappende atmosfæren, frekventeres L’Alternativa av både lokalbefolkningen og turister. Det blå skuret – og L’Albertissimo – har derfor for mange blitt et synonym på Positano.

Kilde: punchdrink.com 

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE