Farlig god sommerdrikk

Nå som høsten er et definitivt faktum, vil flere nordboere oppleve sommerabstinenser. For å hjelpe litt på smertene, kan man jo alltids by på en dominikansk Morir Soñando.

Morir Soñando betyr ganske enkelt «å dø drømmende». Ganske makabert, skal innrømmes, selv om drømmene tilbake til sommer og sol kan bli intense nå i september. Men da kan vi jo bruke Morir Soñando som sol på glass.

Melk og juice …

Er det mulig? Ja, det er det visst. Fordi Morir Soñando er bygget av melk og fruktkjøttfri appelsinjuice, i tillegg til sukker, vaniljeekstrakt og isbiter. Enkelt, ikke sant? Vel, ifølge de dominikanske republikanerne selv er utfordringen å mikse juice og melk uten at det hele klumper seg. Løsningen skal være å foreta hele fremstillingen under lav temperatur. Det vil si at både juice og melk – som ingredienser – holdes så kalde som mulig. Isen bør gjøre resten av jobben straks drikken serveres.

Fremgangsmåte

Hell hel kvalitetsmelk over i ei mugge. Smak til med sukker, og rør inn vaniljeekstrakten. Så tilfører man noen kule isbiter – og rører om – før appelsinjuicen sakte tilsettes under heftig omrøring.

Variasjon

Melken i drikken kan også være av den usøtede, kondenserte typen. Sverger man til veganisme, kan melken selvsagt være av typen kokos eller mandel. Til søtning – i stedet for sukker – kan man «blende» dadler eller rosiner. Eller bruke helt ordinær sukkererstatning. 

Det går også an å bytte ut selve appelsinjuicen med juice fra andre frukter, som sitron eller pasjon. Vil man være tøff, eksperimenterer man også med litt salt og ingefær attåt. Og ikke glem å garnere med noe vakkert og sommerlig.

Bruk

I drikkens hjemland og nærområder brukes drikken som en middagsdrink, eller til ettermiddagskos. Og i en tid hvor det blir stadig viktigere å utvide det alkoholfrie tilbudet, kan Morir Soñando være et spennende bidrag.

Kilder: Dominican Cooking, Wikipedia

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE