Sett japansk iskaffe på menyen!

Populariteten til iskaffe har tatt av de siste årene, og stadig flere ønsker å kunne nyte et glass med kald og leskende kaffe. Mange serveringssteder nyter derfor godt av å kunne tilby iskaffe til gjestene sine.

Det finnes mange måter å lage iskaffe på, men den vanligste metoden er nok å lage japansk iskaffe. Selv om det kanskje høres fancy ut å lage ‘japansk iskaffe’, innebærer det rett og slett å brygge varm kaffe direkte over isbiter.

Slik lager du japansk iskaffe

Japansk iskaffe får samme smaksprofil som varm kaffe, bare at den er kald. Det blir imidlertid noe helt annet enn kaffe som har stått på kjøkkenbenken og blitt avkjølt – japansk iskaffe får en ren og frisk smaksprofil ettersom den avkjøles umiddelbart. Kaffen blir i tillegg kraftigere enn for eksempel kaldbrygget kaffe, og kan nytes enten alene eller sammen med melk, sukker og andre tilsetninger.

Å lage japansk iskaffe er svært enkelt. Nøkkelen ligger i å ikke vanne ut kaffen med isbitene. Dette gjøres enkelt og greit ved å brygge kaffen sterkere, slik at den får riktig styrke når isbitene har smeltet. Eventuelt kan man bruke isbiter laget av kaffe; da kan man brygge kaffen med vanlig mengde kaffe og vann.

Japansk iskaffe kan lages med din foretrukne bryggemetode, enten det er håndbrygg, AeroPress eller vanlig kaffetrakter. Husk imidlertid å skru av varmeplaten dersom du bruker trakter.

Ingredienser

  • 60–70 gram kaffe
  • 500 gram varmt vann
  • 500 gram isbiter

Fremgangsmåte

  1. Putt isbitene i en kolbe.
  2. Brygg deretter kaffen på vanlig måte.
  3. Oppbevar iskaffen i kjøleskap frem til den skal drikkes.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE