Norway Cup – 25.000 spillere skal ha mat til hvert måltid

Det yrer av liv på Ekebergsletta i Oslo, Norway Cup er i gang, og 2350 lag med 30.000 spillere spiller på baner over hele Oslo. Nytt av året er at de også arrangerer håndballcup.

Når så mange spillere møtes på ett sted må det mat til, MYE mat! Markedskonsulent fra ASKO ØST Servering, Linda Charlotte Solberg, forteller at på åpningsdagen kom det 6 ASKO-biler med levering til verdens største fotballcup. Etter det har det vært flere leveranser daglig. Det er leveranser til frokost, lunch, og ikke minst is, pølser og burgere til de mange bodene rundt på sletta som skal ut.

Pølsebrødglede

ASKO-bilen ankommer, og sjåfør Nemat Jabarkheil senker lastelemmen og ruller ut varer. Han forteller at han er sjåførlærling hos ASKO, og besto prøven for to dager siden! En gjeng frivillige kommer forbi, og det er sjeldent vi har sett noen så glade for en leveranse av pølsebrød, det er nærmest jubel når de får øye på det!

Kristina Ormseth Granerød møter oss. hun har jobbet med mat på Norway Cup i 12 år, og er nå salgssjef. Hun startet med å vaske brett på bespisning.
– Jeg er ganske rolig nå, da det virker som alt går bra. Vi startet planleggingen for ti måneder siden. Heldigvis har jeg god dialog med ASKO Servering og Linda. Det har vært god hjelp i forkant, særlig med tanke på planlegging og prognoser. Om det kommer noen utfordringer, så har vi god erfaring med å håndtere det.

Dataspill fenger her også

Oppe på sletta passerer vi mange draktkledde lag med bærbare høyttalere og smil om munnen. Parkeringen begynner å bli full, og dagens tilskuere er på plass. Det er liv og røre, og køer i alle boder. Midt på sletta har Hennig Olsen Is et stort telt hvor de selger is, milkshake og slush. De ansatte kan fortelle om godt salg.

Kiwi er generalsponsor for arrangementet, og inne i det store KIWI-teltet finner du dataspill, VR-briller og flere aktiviteter ute. Det virker som det er her de som ikke spiller fotball oppholder seg. Vi ser i alle fall mange glade barn som er med på de forskjellige konkurransene som er satt opp.

Vi er også innom og hilser på Vestfold Fugl som har en stand hvor de selger kyllingvinger og nuggets, som har vist seg å være veldig populært. De kan fortelle om noen hundre kilo kylling solgt de siste dagene – og det er noen dager igjen.

Store mengder mat

Klokka nærmer seg halv tolv, og lunchkøen har begynt å bygge seg opp ved inngangen til Ekeberghallen. Det er her inne de får servert lunch og middag hver dag. Frokost spiser de på skolene hvor de bor. Det er ca. 25.000 spiller innom hallen og spiser til hvert måltid. Frivillige står klare til å ta i mot køen når spillerne slipper inn. Til sammen er det et sted mellom 1600 og 1800 frivillige som bidrar til at Norway Cup blir en bra opplevelse for alle deltakerne!

Døra åpnes, og inn strømmer sultne spillere som trenger påfyll før de skal ut igjen å kjempe om målene på sletta.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE