MSC Cruises tilbyr unike drikkeopplevelser

SMAKmagasinet deltok nylig på mini-jomfruturen til det nye flaggskipet til MSC Cruises, MSC Euribia. Dette er et gigantisk luksusskip med 21 ulike barer, som alle har sine egne spesialiteter. Forbrukere er i stadig større grad på utkikk etter unike og autentiske opplevelser når det kommer til mat og drikke, og dette er derfor noe man i stadig større grad også finner på moderne cruiseskip.

MSC Cruises er det raskest voksende globale cruiseselskapet i verden. De jobber for å beskytte miljøet, og har som mål å nå nullutslipp innen 2050. Men selskapet ønsker selvfølgelig også å gi gode opplevelser til passasjerene sine, og det innebærer blant annet å tilby mat og drikke av høy kvalitet. Vi skal titte nærmere på nettopp drikkeopplevelsene som MSC Cruises tilbyr.

Moderne cruiseopplevelser

Tidligere var det vanlig at alle barene på et cruiseskip var mer eller mindre identiske, og at de hadde én fastsatt meny. De moderne cruiseskipene er imidlertid bygget rundt tanken om at det handler om hele opplevelsen, og de ulike barene gjenspeiler dette. Samtidig har hvert skip et unikt utvalg av barer. 

MSC Cruises opplever at folk investerer mer tid og penger på ferier etter pandemien. Vi prioriterer rett og slett å tilbringe mer tid borte fra kontoret, og ønsker å skape opplevelser når vi er på reise. Gjennomsnittsalderen til gjestene på MSC Cruises sine cruiseskip er yngre enn for mange andre cruiseselskaper, og drikkeopplevelsene er derfor skreddersydd denne noe yngre målgruppen.

Her snakker vi ikke bare om at yngre forbrukere har høyere forventninger til kvalitet, matsvinn og bærekraft, men også helse. Ved alle arrangementer og serveringer på MSC Cruises sine skip, tilbys det derfor også alltid alkoholfrie drinker. Den alkoholfrie drikketrenden blir bare mer og mer aktuell, og dette er noe som MSC Cruises også merker. 

Oceanic Brewery

Noe som er helt unikt med skipet MSC World Europa, er at det har sitt eget bryggeri – Oceanic Brewery – som går over to dekk. Dette bryggeriet er et samarbeid med italienske Baladin Farm Brewery. Valget falt på det italienske bryggeriet både fordi de forstår kompleksiteten som kommer med å brygge øl under utfordrende forhold, men også fordi de er i overensstemmelse med visjonen og filosofien til MSC Cruises.

Passasjerene på MSC World Europa kan derfor oppleve tre ulike øltyper som er brygget til sjøs. De tre nye «havølene» er en pilsner, en hveteøl og en mørk øl, og alle tre har unike smaksprofiler.

Vin, øl og sjampanje

På de ulike cruiseskipene finnes det en rekke barer som spesialiserer seg på vin, øl og sjampanje. Her kan man nyte kvalitetsviner fra hele verden, internasjonalt håndverksøl, et bredt utvalg av sider og deilige bobler av forskjellige slag. Dette serveres gjerne sammen med snacks som er skreddersydd for smaksprofilene i glasset og for de ulike skipenes destinasjoner.

Her er det også verdt å nevne Helios Wine Bar som finnes på MSC Euribia. Denne vinbaren tilbyr ikke bare et stort utvalg viner, men arrangerer også vinsmakinger med profesjonelle sommelierer. I tillegg har baren to interaktive touch-bord, hvor man kan lære mer om vin og vinhistorie.

Kaffebar og tehus

Selv om de fleste barene og spisestedene på MSC Cruises sine skip serverer kaffe, har MSC World Europa og MSC World America også en helt særegen kaffebar, navngitt Coffee Emporium. På dette elegante og moderne kaffehuset kan man velge mellom et stort utvalg av kaffebønner, og deretter velge både bryggemetode og serveringsstil. Her kan man for eksempel velge alternativer som fransk, italiensk og tyrkisk – selvsagt servert med medhørende internasjonale søtsaker.

Tilsvarende har MSC World Europa et eget tehus: Raj Polo Tea House. Her blir man tatt med tilbake i tid til India, og indiske og britiske tetradisjoner møtes i en avslappende og tropisk atmosfære. Man kan velge mellom tradisjonelle tetyper som English Breakfast og Earl Grey og nye, og mer trendy alternativer som iste, kaldbrygget te og tebaserte cocktails, gjerne akkompagnert av deilige småretter.

Cocktailbarer

MSC Cruises har i tillegg en rekke forskjellige cocktailbarer som har sine ulike spesialiteter. Dette inkluderer blant annet martinibarer, ginbarer og såkalte miksologibarer.

Mens martinibarene har en svært omfattende martinimeny, har ginbarene over 70 ulike typer gin til enhver anledning, med cocktailer tilberedet av såkalte ‘gintendere’. Gjestene får også muligheten til å shake sine egne drinker.

Miksologibarene tilbyr på sin side litt mer ‘edgy’ cocktailer, med miksologieksperter som kan lage enhver drink på bestilling. Disse barene har også dedikerte brennevinshjørner, hvor man kan smake på favorittbrennevinene sine eller oppdage nye brennevin.

Nettopp fordi de ulike barene har sine særegne spesialiteter, har også de ansatte enorm kunnskap innen sine felt. De har derfor kunnskapen og erfaringen til å kunne sette sammen ulike drinker på bestilling, og etter kundenes spesifikke ønsker.

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE