Smakfulle nyheter fra Rørosmeieriet

+
Raymond Morfjord viser frem en av nyhetene fra Rørosmeieriet: fersk iskaffe.

Rørosmeieriet tilbyr økologisk mat av høy kvalitet, og de har for tiden to spennende nyheter: fersk iskaffe og fersk sjokomjølk.

– Begge nyhetene er laktosefrie produkter som lages på den laktosefrie lettmelka vår, sier salgskonsulent Raymond Morfjord til SMAKmagasinet. – Denne melka behandles skånsomt, og beholder derfor det rike næringsinnholdet. Det samme gjelder for iskaffen og sjokomjølka.

Naturlig og bærekraftig

Både iskaffen og sjokomjølka lages helt uten tilsetningsstoffer.
– Iskaffen inneholder i tillegg kun 2 prosent uraffinert rørsukker, noe som gjør at den ikke blir overdrevent søt. Vi bruker Arabica-kaffe av høyeste kvalitet, og det er kaffesmaken som står i sentrum, sier Morfjord. – Sjokomjølka inneholder kun 3 prosent sukker, og lages med kakao av høyeste kvalitet.

Begge kartongene har stilige design, med et litt retro preg.
– Kartongene lages av fornybare råmaterialer. Vi benytter restprodukter fra andre verdikjeder i plasten, og kartongen kommer fra bærekraftig skogdrift, kan Morfjord fortelle. – Siden 2016 har vi redusert CO2-avtrykket vårt med hele 40 prosent.

Siden produktene lages med fersk melk, har de samme holdbarhet som vanlig melk.
– Det betyr likevel ikke at melka blir automatisk dårlig når den passerer best før-datoen, understreker Morfjord. – Den er ofte god lenge etter, så se, lukt og smak på den før du eventuelt slår den ut!

Både iskaffen og sjokomjølka kan kjøpes på askoservering.no.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.