Takeaway-roboten Himalaya Go leverer

I fire måneder har takeaway-roboten Himalaya Go i Horten servert kjappe og velsmakende indiske retter til forbipasserende. Øyner vi en ny trend?

Tidlig i våres skrev vi om den indiske restauranten Himalaya Tandoori i Horten, og om daglig leder, kokk og oppfinner Daravir Singhs visjon om et nett av takeaway-roboter utplassert der folk ferdes – og hvor ferske og rimelige indiske retter bare er et tæpp unna. I september åpnet den første «pilot-roboten» på Borre i Horten kommune, til begeistring for fastboende og forbikjørende.
– Dørene åpnet vel 6.–7. september, uten noen form for forvarsel. Og det ble en pangstart. Dette har gått over alle forventninger. Vi blir tatt imot med smil og glede. Selv i tider hvor det er økonomiske utfordringer. Vi håper å kunne servere fler og fler, og utvikle et enda større tilbud, sier Daravir til SMAKmagasinet.

Værvariasjon

– Daglig snittsalg ligger på mellom 150 og 250 enheter. Det varierer med været, merkelig nok. Så vi samler inn data for å finne ut av hva ulike typer vær gjør med besøk og handel, fortsetter Daravir Singh. – Det er jo så enkelt. Været til tross: Kundene liker det de ser, og skal spise.

– Jeg har handlet her over 15 ganger allerede, på under 3 måneder, kommenterer en tydelig fornøyd kunde.

– Det er jo så enkelt. Mye lettere enn å lage mat hjemme, er en gjengangerkommentar.

Heller ikke menyskifter skremmer kundene.
– Folket er ute etter nye retter hele tiden, og er tydelig villige til å prøve alle nye menyer. Selv vegetar går unna, opplyser Daravir.

I startfasen

Himalaya Go-robotens serveringsrutiner er fremdeles i testfasen. Roboten tar for eksempel fri om natten – foreløpig.
– Vi har ikke døgnåpent i første runde. Det ville ført til matsvinn, og det vil vi ikke ha noe av. Men målet er å jobbe mot et døgnåpent marked, gitt at etterspørselen er der. Hvis ikke skaper vi den, avslutter en alltid fremoverlent Daravir Singh.

ANNONSE