Eureca-fondet 2020: Eureca engros tar ansvar

De siste årene har det vært utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med dyktige mennesker til kokkeyrket. Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen for kokkeyrket, opprettet Eureca engros Eureca-fondet i 2019.
I disse tider er kokke- og restaurantbransjen ekstremt utsatt, og nettopp derfor ønsker Eureca å fortsette med å bidra. Både fordi det er viktig, men også nødvendig.
Deler ut tilsammen kr 100.000,-
Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge. I den situasjonen vi er i nå, er dette ønsket større enn noen gang.
Gjennom å hjelpe unge talenter på sin reise mot å nå sine mål, håper Eureca på å skape en positivitet rundt kokkefaget. Dette spesielt med tanke på utfordringene både bransjen og samfunnet for øvrig har møtt på i 2020.
– I fjor var det mange som hadde gode ideer for hvordan de ville bruke pengene. Dette synes vi var veldig spennende, forteller Jens Petter Seljebu, markedssjef hos Eureca engros.
– Det har vært flott å bidra til at de utvalgte kunne nå sine mål, og veldig gøy å se hva de har gjort siden de fikk en del av fondet. Nå gleder vi oss til å fortsette dette konseptet, og å hjelpe andre med å oppfylle å sine drømmer.
På jakt etter nye kokketalenter
Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med å realisere gode ideer som er relevant for faget å søke. Fondet gi et bidra i forbindelse med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller for liten. Det viktigste er å vise lidenskap for matlaging.
– Vi vil at alle som tenker at de fortjener eller ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer søker, sier Seljebu.
Juryen
Dette er juryen som skal avgjøre hvem som skal få en del av Eureca-fondet.
- Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals og Code Restaurant
- Nina Borgen, markedssjef hos ASKO Norge
- Jonas Werner Andersen, kategorisjef i NorgesGruppen
- Thomas Ekenes-Fosback, KAM hos Unilever
- Torkel Stensrud, daglig leder hos Eureca engros AS
- Ida Juliane Havnås, styreleder hos Eureca engros AS
Hvem kan søke?
For å søke må du enten være kokkestudent, lærling eller kokk, og bidraget må brukes på noe som er relevant for faget.
I søknaden må du fremlegge en plan på hva støtten skal gå til, og i etterkant må du sende inn dokumentasjon på hvordan du har brukt bidraget.
Dersom du er en av de heldige utvalgte, vil vi i Eureca følge deg på våre sosiale kanaler. Bilder og/eller film må sendes inn i etterkant som igjen publiseres av Eureca for å vise at fondet har gått til gode formål.
- Søknadsfrist: 14. juni
- Utdelingsdato: 1. september
Søknaden sendes til hei@eureca.no. Merk med Eureca-fondet.