Eureca-fondet 2020: Eureca engros tar ansvar

+
Aleksander L. Vartdal var en av dem som mottok støtte fra Eurecafondet i fjor.

De siste årene har det vært utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med dyktige mennesker til kokkeyrket. Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen for kokkeyrket, opprettet Eureca engros Eureca-fondet i 2019.

I fjor var det Henrik Falkensten, Aron Espeland, Aleksander L. Vartdal og Kenneth Pettersen som fikk hver sin del av fondet på kr 100 000,-.

I disse tider er kokke- og restaurantbransjen ekstremt utsatt, og nettopp derfor ønsker Eureca å fortsette med å bidra. Både fordi det er viktig, men også nødvendig.

Deler ut tilsammen kr 100.000,-

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge. I den situasjonen vi er i nå, er dette ønsket større enn noen gang.

Gjennom å hjelpe unge talenter på sin reise mot å nå sine mål, håper Eureca på å skape en positivitet rundt kokkefaget. Dette spesielt med tanke på utfordringene både bransjen og samfunnet for øvrig har møtt på i 2020.

– I fjor var det mange som hadde gode ideer for hvordan de ville bruke pengene. Dette synes vi var veldig spennende, forteller Jens Petter Seljebu, markedssjef hos Eureca engros.

– Det har vært flott å bidra til at de utvalgte kunne nå sine mål, og veldig gøy å se hva de har gjort siden de fikk en del av fondet. Nå gleder vi oss til å fortsette dette konseptet, og å hjelpe andre med å oppfylle å sine drømmer.

På jakt etter nye kokketalenter

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med å realisere gode ideer som er relevant for faget å søke. Fondet gi et bidra i forbindelse med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller for liten. Det viktigste er å vise lidenskap for matlaging.

– Vi vil at alle som tenker at de fortjener eller ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer søker, sier Seljebu.

Juryen

Dette er juryen som skal avgjøre hvem som skal få en del av Eureca-fondet.

  • Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals og Code Restaurant
  • Nina Borgen, markedssjef hos ASKO Norge
  • Jonas Werner Andersen, kategorisjef i NorgesGruppen
  • Thomas Ekenes-Fosback, KAM hos Unilever
  • Torkel Stensrud, daglig leder hos Eureca engros AS
  • Ida Juliane Havnås, styreleder hos Eureca engros AS

Hvem kan søke?

For å søke må du enten være kokkestudent, lærling eller kokk, og bidraget må brukes på noe som er relevant for faget.

I søknaden må du fremlegge en plan på hva støtten skal gå til, og i etterkant må du sende inn dokumentasjon på hvordan du har brukt bidraget.

Dersom du er en av de heldige utvalgte, vil vi i Eureca følge deg på våre sosiale kanaler. Bilder og/eller film må sendes inn i etterkant som igjen publiseres av Eureca for å vise at fondet har gått til gode formål.

  • Søknadsfrist: 14. juni
  • Utdelingsdato: 1. september

Søknaden sendes til hei@eureca.no. Merk med Eureca-fondet.

ANNONSE