Vinnerne av Eureca-fondet 2019

+
– Vi er beæret over at så mange flinke kokker har søkt om støtte fra Eureca-fondet. Vi gleder oss til å følge med videre på de som vi har valgt ut for denne gang, sier Jens Petter Seljebu, markedssjef i Eureca engros.

Etter å ha lest gjennom alle søknader, har juryen kommet frem til fire vinnere som skal få en del av fondet: Henrik Falkensten, Aron Espeland, Aleksander L. Vartdal og Kenneth Pettersen.

Eureca engros har et ønske om å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, slik at vi sikrer fremtidig kvalitet i kokkefaget. Dette er bakgrunnen for Eureca-fondet, som ble opprettet tidligere i år. 

Deler ut til sammen 100.000 kroner

– Vi mener at Henrik er en het kandidat innen konditorstjerner i Norge. Han kan være med på å inspirere nye unge til å bli konditorer, og kan selv nå langt. Aron har også et brennende engasjement for å lykkes som kokk. Han satser og ønsker å komme videre. Dette ønsker vi i Eureca å hjelpe begge med, sier Jens Petter Seljebu, markedssjef i Eureca engros.

– Aleksander og Kenneth har begge et hjerte for faget og satser høyt, og det å være med på å hjelpe dem begge på veien mot toppen synes vi er gøy.

– Vi er beæret over at så mange flinke kokker har søkt om støtte fra Eureca-fondet. Vi gleder oss til å følge med videre på de som vi har valgt ut for denne gang, sier Seljebu.

Dette er vinnerne

Henrik Falkensten (23) er dessertkokk på Det norske kokkelandslaget. Med støtte fra Eureca engros vil han delta på kokkekurs i USA for å bli enda bedre i sitt fag.

Aron Espeland (22) har siden 2016 konkurrert med Det norske junior-kokkelandslaget, og vil bruke støtten fra Eureca engros mot sine forberedelser til individuelle kokkekonkurranser.

Aleksander L. Vartdal (24) har konkurrert i OL og VM med Det norske kokkelandslaget. Støtten han får gjennom Eureca-fondet skal gå til forberedelser mot Årets Unge Kokk 2019.

Kenneth Pettersen (24) er en del av Det norske kokkelandslaget, og jobber på Kulinarisk Akademi. Han vil også bruke støtten fra Eureca-fondet til å gjøre det bedre i konkurranser.

Følg vinnerne underveis

Eureca engros vil følge de utvalgte gjennom sine sosiale kanaler. Besøk Eureca engros' Facebook-side for å se hvordan kokketalentenes vei mot sine mål utformer seg.

Juryen

Juryen som besluttet hvem som skulle få en del av Eureca-fondet bestod av Christer Rødseth, Stig Werner Jørgensen, Ida Juliane Havnås, Thomas Ekenes-Fosback, Jonas Werner Andersen og Jens Petter Seljebu.

ANNONSE