Eureca-fond skal støtte rekruttering til kokkefaget

+
Illustrasjonsbilde fra kokkelinja på Rauma videregående skole.

De siste årene har det vært utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med dyktige mennesker til kokkeyrket. Bransjen som jobber med å sikre oss gode restaurantopplevelser, sliter med å skaffe seg nok kvalifiserte kokker. Samtidig ser man at antall søknader til VG1 restaurant- og matfag har sunket jevnt og trutt.

For å øke rekrutteringen og interessen rundt yrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget oppretter Eureca engros derfor Eureca-fondet.

Nye talenter

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge.

– Skandinavia har utmerket seg de siste årene på store mesterskap, men det er fortsatt vanskelig å rekruttere unge nye kokker til yrket! Kanskje kan vi med Eureca-fondet bidra til at noen får sin drøm oppfylt, eller være til inspirasjon for noen som ønsker å teste seg i faget, forteller Jens Petter Seljebu, markedssjef i Eureca engros.

– Eureca ønsker å skape en positiv vibe rundt kokkeyrket, og vise at det er mange fantastiske muligheter innen yrket og horecamarkedet. 

Eureca engros skal årlig dele ut 100.000 NOK. Fondet skal støtte nye talenter med lidenskap for matlaging.

Ønsker mangfold

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med noe relevant til faget å søke. Fondet kan hjelpe med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller liten.

– Vi vil at alle som tenker at de fortjener eller ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer, søker. Alt fra de som har store drømmer til de som har et konkret mål, sier Seljebu.

Juryen som skal ta en endelig avgjørelse på hvem som får en del av fondet er sammensatt av seks fjes fra bransjen. Christer Rødseth og Thomas Ekenes-Fosback er begge kapteiner på hvert sitt kokkelandslag. Stig Werner Jørgensen er markedsdirektør i ASKO Servering og redaktør i SMAKmagasinet. Jonas Werner Andersen har massiv erfaring innenfor horeca, og er lidenskapelig opptatt av trender og nyskapning. Ida Juliane Havnås og Seljebu fra Eureca engros sitter også i juryen.

– Sammen har vi en god miks til å se gjennom søkermassen, og vi gleder oss til å oppfylle noen drømmer. SØK SØK!, sier Seljebu engasjert.

Hvem kan søke?

For å søke må du være kokkestudent, lærling eller kokk, og bidraget må brukes til noe som er relevant for faget. I søknaden må det vedlegges en plan som forteller om hva støtten skal gå til. I etterkant må det sendes inn en dokumentasjon på hvordan bidraget er brukt. Søknadsfristen er 20. juni, og søknaden sendes til hei@eureca.no.

ANNONSE