Her jubler vinnerne av NM Community Catering 2020

Coor, Equinor Business Center/Forus i Stavanger kom øverst på pallen i NM Community Catering 2020 foran Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø på 2. plass og Scandic Maritim Catering i Haugesund på 3. plass.

– Det er helt konge, helt magisk, sa en svært glad Sindre Leikvoll Arnesen etter å ha vunnet sammen med arbeidskollegaene Hanne Nilsen, Bettina Holka og Petra Roth-Høines.

I bildekarusellen ovenfor ser du bilder fra konkurransene og av maten som ble servert i NM Community Catering 2020. 

Arnesen forteller at dommerne syntes at smakene de leverte, var helt supre.

– Vi hadde en fantastisk service, og fikk en veldig fin flyt. Gjestene sto aldri og ventet.

Han kan også fortelle at laget møtte på noen uforutsette utfordringer i konkurransene, f.eks manglet han en råvare og måtte stokke om på arbeidsplanen. 

– Det er det som er kult med konkurranse, du vet ikke helt hva som skjer.

– Kjempestor respekt

Coor, Equinor Business Center/Forus fikk i superfinalen i dag 92,6 poeng, Universitetssykehuset Nord-Norge fikk 90,4 poeng og Scandic Maritim Catering fikk 87,8 poeng. Under premieutdelingen ble det kommentert at det hadde vært et utrolig høyt nivå på lagene.

Segmentet Community Catering inkluderer fire hovedområder: personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.

– Kjempestor respekt til dem alle sammen, alle har gjort jobben sin med bragd, sa konferansier Svein Magnus Gjønvik.

Også sjefsdommer Dennis Rafn, som hadde tatt turen fra Danmark, var imponert over innsatsen han hadde vært vitne til i løpet av de to konkurransedagene.

Ny vri i (semi)finalen med seks lag

Disse seks lagene hadde kvalifisert seg til finalen i NM Community Catering 2020, som ble gjennomført 3. mars. Poengsummen til de tre beste lagene i parentes; 110 poeng var maksscore:

  1. Studentsamskipnaden i Oslo, Mat og Drikke 
  2. Universitetssykehuset Nord–Norge, Tromsø (97,57 poeng)
  3. Sodexo, Oslo
  4. Coor, Equinor Business Center/Forus, Stavanger (98,30 poeng)
  5. 4-service, Oslo Epicenter 
  6. Scandic Maritim Catering, Haugesund (101,7 poeng)

Semifinale-oppgaven var ny av året:

  • Mystery Breakfast til 30 gjester, på to timer.
  • Alle seks lagene får utlevert lik råvarekasse med oppgavebeskrivelse på stedet.
  • Kun to av lagets kokker kan være i kjøkkenet til enhver tid.

Under kåringen av hvilke lag som gikk videre til superfinalen, ble det sagt at kokkene hadde hatt en kjempestor oppgave med speedcooking under stort press.

– Vi bøyer oss i støvet for dem. Det har vært vanskelig å bedømme, ble det kommentert.

Konkurransen satte lagene på prøve både når det gjaldt tidsstyring og teamarbeid.

Sindre Leikvoll Arnesen fra NM-vinnerlaget forteller at finalen med den hemmelige oppgaven hadde vært mest krevende; i superfinalen fikk de derimot lage menyen de har øvd på i flere måneder.

Superfinale med tre lag

Til superfinalen hadde NKL laget en oppgave som er rimelig lik den Kokkelandslaget Community Catering hadde i OL, bare med noen få justeringer. 

  • Lagene i superfinalen lager sin innsendte menyoppgave (til 80 personer red.anm).
  • All produksjon skal skje på konkurransekjøkkenet, det er ikke anledning til å gjøre noe på forhånd.
  • Laget har fem timer til disposisjon i kjøkkenet, like kjøkken for alle lag.

Under OL i Stuttgart 2020 deltok Norge for første gang med et landslag i Community Catering.

I begge konkurransene ble lagene vurdert etter smak, som teller 50 prosent, presentasjon og arbeidet i kjøkkenet. Vurderingen på kjøkkenet inkluderer hygiene og et miljøaspekt, nærmere bestemt svinn og bruk av papir og plast.

Segment i utvikling

Community Catering er et segment i fortsatt stor utvikling, med nasjonale og internasjonale operatører. Det er stor konkurranse i segmentet og det utvikles i et høyt tempo.

Innenfor Community Catering finner mange faglærte kokker en ny og spennende hverdag. Her utvikles konsepter, menyer, events og store middager med stor grad av fagkunnskap.

Kokkene i dette segmentet jobber strukturert med planlegging, kalkyler, kosthensyn og store volum hver dag.

– Disse kokkenes oppgave er å skape gode matopplevelser på de stedene hvor mange mennesker møtes hver eneste dag. Dette er en utrolig viktig og krevende utfordring, sier daglig leder i Norske Kokkers Landsforening (NKL), Espen Wasenius.

ANNONSE