Imponerende prestasjoner i konkurransen Årets grønne kokk

De regjerende mestrene Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren fra Statholdergaarden gjentok bragden fra 2017, og vant Årets grønne kokk 2020. Det er en imponerende prestasjon i en konkurranse hvor nivået er meget høyt. Samtlige deltakere ble da også berømmet av dommerne både for sin kreativitet og for evnen til å skape særdeles gode smaksopplevelser av frukt og grønt.

Dommerpanelet understreket at det også var svært jevnt i årets konkurranse. Samtlige deltakere leverte meget bra. De viste at det har skjedd veldig mye spennende de siste årene når det gjelder å utnytte frukt og grønt på en kreativ måte.

Flere av dommerne poengterte at rettene som ble servert under konkurransen, inspirerte til å se nærmere på hvordan man kunne utvikle spennende vegetaralternativer på egen meny. Det er i den forbindelse verd å få med seg at oppskriftene på rettene som ble presentert under konkurransen, vil bli lagt ut på frukt.no.

Se konkurranseoppgaven, hvilke lag som deltok og hvem som var dommere.

Sølv og bronse

Odd Rainer Hildrum og Christer Rørlien Henriksen fra Bjerck Restaurant i Bergen tok sølv, mens Eline Sofie Sunde og Emile Søbakken Rustad fra Hotel Bristol i Oslo fikk bronse.

De to sistnevnte ble forøvrig femhevet spesielt av plassdommer Brith Bakken for god orden og grundig renhold inne på kjøkkenet under konkurransen. Dette var eksemplarisk!

Vinnermenyen

Følgende meny ble kreert av vinnerlaget:

Streetfood
«Oslonatt»

  • Sellerikebab servert med youghurtdressing og sellerilompe
  • Sprø løkpølse i brød med eple og sellerisalat
  • Løkfries

Det klassiske
Kål og beter

  • Kålterrine med morkel og hasselnøtt, glasert rødbete, krustade, potet og kålrotkrem, grønnkål og knutekål.
  • Røkt smørsaus

Det søte
Gulrot og appelsin

  • Gulrotkake, samose fylt med karamellisert gulrot og pistasj, tekrem, mandelcrunsh og sitrus-ingefærgelé.
  • Rød appelsin – sortpeppersorbet.

Flott opplegg

Konkurransen Årets grønne kokk arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sammen med Norske kokkers landsforening Oslo (NKL Oslo).

Samarbeidspartnere er BAMA Storhusholdning, Engrosfrukt, Odd Langdalen Frukt & Grønt, Sportex, Figgjo, SMAK2020 og Electrolux.

Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene, og inspirere til økt bruk av frukt, grønt og poteter. Videre er det også et mål å spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.

OFG og NKL Oslo sto for et meget vel gjennomført arrangement. Dette er positivt, både for å inspirere til økt brukt av frukt og grønt, og for å skape oppmerksomhet rundt kokkefaget.

ANNONSE