Vekst på årets Gladmat-festival

Når matfestivalen Gladmat åpner i Stavanger i dag, blir den arrangert for 21. år på rad. Årets tema er «vekst», som vil bli formidlet gjennom emner som andelsgård, kjøkkenhager, mathelse og matsvinn.
I løpet av de to tiårene festivalen har blitt arrangert, har den posisjonert seg som en ledende matfestival både i Norge og Norden, og er i dag Nordens største matfestival. I løpet av de fire dagene festivalen pågår, vil rundt 250 000 besøkende ta seg turen.
Festivalen er et utstillingsvindu og en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes. Gladmat ønsker å vise frem nisjeprodukter, råvarer og det siste innen trender.
Mat og matkultur i Rogaland
Gladmat oppsto i nettverket Matfylket Rogaland, som så et behov for å formidle noe av det regionen har å by på innen mat og matkultur. Målet er å skape matopplevelser for matelskere og familier, nye smaker, ny kunnskap og ny inspirasjon – gjennom mat, kurs, foredrag og underholdning.
Konseptområder
Festivalen har fem konseptområder som er dedikert til hvert sitt tema.
- Torget
Stedet for gårdsmat, lokalmat og nisjeprodukt. - Smak på verden
Internasjonale smaker og mattrender. - Smak på Norge
Her samles kvalitetssterke, nasjonale produsenter. Her finner du også Bondens marked. - Malt og humle
Sammen med Lervig og bransjens beste ølsteder, plukkes de beste lokale, og nasjonale håndverksbryggeriene. - Blågrønt
I teltet blågrønt holdes det gratis matkurs for barn gjennom hele festivalen, med fokus på sjømat og restemat.
Les mer om festivalen og se fullstendig program på Gladmat.no.