NHO Reiselivs årskonferanse: Vi og verden – på vei til deg?

20. og 21. mai er det klart for NHO Reiselivs årskonferanse «Vi og verden – på vei til deg?». Temaet for årets konferanse er reiselivets globale vekst og den økende interessen for det norske reiselivsproduktet.

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold, statsminister Erna Solberg (H) og hotellinvestor Petter Stordalen skal alle holde innlegg under konferansen, som finner sted på nye Clarion Hotel The Hub i Oslo.

Til konferansen kommer om lag 600 representanter fra reiselivsbedrifter i Norge. Statsminister Erna Solberg åpner konferansen og svarer på hva som må gjøres videre for at reiselivet skal fortsette å skape arbeidsplasser over hele landet.

Andrew Freeman fra det San Francisco-baserte konsulentbyrået af&co skal presentere årets trendrapport. Denne har blitt kjent for å forutse markedsbehov innen reiselivsnæringen. SMAKmagasinet har omtalt rapporten i forbindelse med årets trendbilde.

«Vi og verden – på vei til deg?»

Målet med konferansen er å øke kunnskapen om hvilken betydning det voksende reiselivet har for kommuner og lokalsamfunn, og diskutere hvordan denne veksten kan skje på en måte som er til gode for både beboere og besøkende. 

– I løpet av det siste tiåret har én av fem jobber kommet i reiselivsnæringen. Vi har skapt omkring 170 000 arbeidsplasser i Norge. Disse finnes i nesten alle landets kommuner. Det er derfor vi sier at reiselivet er kommunens beste venn. Dette viktige budskapet vil vi løfte frem under årskonferansen vår, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold. 

Høydepunkter på programmet

MANDAG 20. MAI 

Innkjøpsdagen

Stor messe med NHO Reiseliv Innkjøpskjedens leverandører og samarbeidspartnere. Her kan du smake på spennende mat og drikke, lære, bygge relasjoner, og delta på foredrag fra ulike leverandører. Innkjøpsdagen er åpen for alle. Når: 11:00 – 16:00.

TIRSDAG 21. MAI 

Åpningstale

Norges statsminister Erna Solberg åpner konferansen og svarer på hva som må gjøres videre for at reiselivsbedriftene skal fortsette å bidra til å skape arbeidsplasser over hele landet. Når: 12:00 – 12:20.

Reiselivets verdiskaping og ringvirkninger

Siviløkonom Erik W. Jacobsen fra Menon Economics skal presentere en fersk rapport om reiselivets verdiskaping og hvilke ringvirkninger næringen har i de største byene og viktige reiselivsområder. Når: 12:40 – 13:00.

Trender og tips for å lykkes

Andrew Freeman fra det San Francisco-baserte reiselivs-konsulentbyrået af&co skal presentere årets trendrapport. Denne har blitt kjent for å forutse markedsbehov innen reiselivsnæringen. Når: 16:00 – 16:40.

Petter Stordalen om verdens beste arbeidsmiljø

Nordic-Choice-eier Petter Stordalen skal fortelle om rekruttering av egne ansatte og hva det vil si å dyrke «den menneskelige faktor» for å skape det beste arbeidsmiljøet. Når: 16:40 – 17:00.

Les mer om programmet og konferansen her.

ANNONSE