Kaffe løfter iskremen til nye høyder i denne desserten

+
Affogato er en utrolig lettvint dessert – faktisk blir den omtalt som verdens enkleste dessert.

Iskrem er godt alene, men for de som er glad i kaffe, er det få ting som slår kombinasjonen iskrem og kaffe. I desserten affogato brukes kaffen som en slags saus.

Affogato betyr «druknet» på italiensk – formålet er nemlig å drukne iskremen i kaffe. 

Verdens enkleste dessert

Affogato er en utrolig lettvint dessert – faktisk blir den omtalt som verdens enkleste dessert. At affogato samtidig smaker utrolig godt, vitner om hvor utsøkt kombinasjonen kaffe og iskrem er. 

Slik lager du affogato

Legg ønsket antall iskremkuler i et glass eller i en skål. I denne oppskriften er det i utgangspunktet vaniljeis som gjelder, men det er ingenting i veien for å eksperimentere. Så lenge både kaffen og isen er av kvalitet, er du nærmest garantert et vellykket resultat. 

Deretter heller du over varm ferskbrygget kaffe. I Italia er det espresso som brukes, men Evergood Dark Roast passer også utmerket. Kaffen bør nemlig være ganske sterk, slik at kaffesmaken ikke drukner!

Litt krønsj

Hvis du vil gjøre en god dessert enda bedre, kan du tilføre litt krønsj i form av for eksempel revet sjokolade, ristede nøtter eller kjeks – gjerne en italiensk variant som amaretti eller biscotti.

Nytes umiddelbart!

ANNONSE