God julemat toppes med god kaffe!

Hva kan du gjøre for å gi dine gjester en ekstra smakfull og hyggelig kaffeopplevelse i tiden frem mot jul? Vi spurte tre som har gode forutsetninger for å gi noen råd om akkurat det.

Julen er en god anledning til å gjøre litt ekstra – også når det gjelder kaffemenyen! Det gir en positiv opplevelse for glade og forventningsfulle gjester som gjerne unner seg litt mer enn ellers, sier Siv M. Haukå Asmundsvaag i JOH. KAFFE.

Totalinntrykk

– Kaffen er som regel avrundingen på et større måltid, og opplevelsen som kaffen er med på å gi har også innvirkning på gjestens totalinntrykk av et serveringssted. Derfor er det vel verd å sørge for at gjestene får en god kaffe som står i stil med måltidet de nettopp har avsluttet, sier distriktssjef Kenneth Godem.

Muligheter

– Det er lite som skal til for å skape variasjon på kaffemenyen. Vil du tilby gjestene flere ulike kaffetyper, finner du mange varianter i Coffee of the World-serien. Man kan selvfølgelig også lage sine egne blandinger og kombinasjoner om det er ønskelig. Poenget er å få frem at man har en viss bredde i kaffeutvalget. Det kan bidra til et mersalg, mener distriktssjef Jeanette Sørlie Ekaas.

– En fristende kaffemeny kan også bidra til at det blir lettere å skape et mersalg på desserter. En gjennomtenkt kaffemeny gir med andre ord flere muligheter!

KaffeGeek.no finner du mange gode kaffeoppskrifter!

Fersk og nylaget

– Første bud for å tilby god kaffe, er at den er fersk og nylaget. Da får du frem de gode aromaene. I den sammenheng kan det være verd å vurdere om man skal tilby presskannekaffe. Det er for øvrig noe som passer utmerket som en del av en kaffe/dessert-pakke. En slik kombinasjon kan også være enklere å selge inn enn om man bare forsøker å selge inn dessert, fremhever Siv.

Gjør det enkelt

– Det trenger ikke å være komplisert å gjøre mer ut av kaffemenyen, sier Kenneth.

– Finn en meny og et nivå som passer ditt spisested. Trenger du å investere i maskiner og utstyr, så skal du passe på å skaffe det som er riktig for det volumet du selger og det konseptet du driver. Her er det mye å velge mellom! På dette området kan vi tilby råd og veiledning. Vi er gladelig en diskusjonspartner, og vi kommer gjerne med innspill til hva som kan gjøres for å lage en selgende kaffemeny, sier Siv, Jeanette og Kenneth.

– Med små, enkle grep kan det gjøres endringer som kan gi deg en betydelig økning i kaffeomsetningen – ikke minst i en travel julesesong, fremhever de tre.

Interessert i kaffe? Da bør du sjekke ut KaffeGeek.no!

Denne artikkelen ble første gang publisert på smakmagasinet.no i 2018.

 

ANNONSE