Five O’Clock Tea i Kirkegata 5

+
Interiørt er A.C. Perch's Thehandel i Kirkegata en symbiose av god gammel diskhandel og klassisk salong.

– God te gir kroppen ro og sjelen hygge, smiler daglig leder Louise Vedersø. På hjørnet Kirkegata–Rådhusgata i Oslo ønsker A.C. Perch's Thehandel velkommen til en tidslomme, og godt brygg fra Camellia sinensis.

– Hva i all verden er dette for et sted?

Noen har åpnet salongdøren, og stukket et nysgjerrig hode innenfor.

– Dette er en the-salong, forklarer Perch's stedlige representant. Den nysgjerrige gjest fristes til å ta steget fullt inn, og blir geleidet videre til en gul og sort stol foran et lavt bord. Deretter settes det frem en kanne dagens te, klar til å trekkes og deretter nytes – sammen med scones med «clotted cream» og sitronkrem, og sandwicher i fingermatstørrelse. Det er nemlig tid for «Afternoon Tea».

Spesialhandel

A.C. Perch's Thehandel er noe så – for Oslos vedkommende – sjeldent som et salgs- og serveringssted utelukkende fokusert rundt te og tekultur. Nå skal det sies at enhver hovedstad med respekt for seg selv bør ha sin tesalong – eller fler, og i hjembyen København har Perch’s hatt sitt etablissement i Kronprinsensgade 5 siden 1835. For Perch’s del sto derfor Oslo for tur 179 år senere, da man åpnet forretning i Steen & Strøms «Food Court». I fjor høst tok Perch’s så et steg videre, med egen handel og salong et steinkast fra Norges Bank.

– Mange norske kunder er trofast til stede i netthandelen vår, og etter flere henvendelser fra dem om en stedlig satsing i Norge, valgte vi å gjøre nettopp det, forklarer Louise Vedersø.

I tillegg til Oslo, er Perch’s også til stede i Århus og i Japan!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Perfekt for den kontemplative student

Interiørt er A.C. Perch's Thehandel i Kirkegata en symbiose av god gammel diskhandel og klassisk salong, sistnevnte med lave asiatisk-inspirerte bord omkranset av 1800-tallets europeiske godstoler. Veggene er dekorert med vakker tapet kontrastert med glasspaneler og fengende sitater – om tedrikkingens opplagte fortreffelighet. Stemningen er lun og stille, og passer godt både for en pust i bakken, en hyggelig passiar over godt drikke med tilbehør, eller som et sted der den kontemplative student kan skrive ferdig masteroppgaven. Dagen SMAKmagasinet var på besøk, var det god plass til alt dette.

– Det er ikke tvil om at vi merker konkurransen fra alle kaffebarene, fortsetter Louise.

– Men vi opplever en fin vekst i takt med at stadig fler oppdager oss.

Netthandel og stort utvalg

Perch’s er – som indikert ovenfor – store på netthandel. Men også i den fysiske Thehandel kan du velge mellom godt over 150 typer av te. Avhengig av tid, humør og smak kan du velge blant grønne, hvite, sorte, oolong, økologiske, urte og aromatiserte varianter. Til din te velger du så blant menyens «sandwich, scones & søde sager», eller du kan gå «all in» og bestille «Perch’s klassiske sermoni»; som innbefatter et fleretasjes kakefat med alt som kreves for en ekte, anglofil te-høytid.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Generasjon på generasjon

A.C. Perch's Thehandel er – i tillegg til å være kongelig hoffleverandør – en gammel, dansk familiebedrift, selv om den navngivende familien måtte gi seg i 1894 grunnet barnløshet. I stedet ble det opp til familien Hincheldey å drive tradisjonene videre. I dag er det femte generasjon som styrer bedriften. Men formålet har alltid vært det samme; å bringe kvalitetste og tradisjoner videre til stadig nye generasjoner, og ved hjelp av sine «Tea Rooms» å «skape et sted der tiden står stille».

ANNONSE