Travle dager!

+
I disse dager sendes SMAKmagasinet nr 4. ut. Ønsker du å abonnere på bladet, kan du bestille det på www.asko-netthandel.no

For enkelte avløses en travel sommersesong av et par roligere måneder før julebordsesongen setter inn. Men høsten er på ingen måte en stille periode uten viktige og spennende bransjeaktiviteter!

Mange laug holder et høyt aktivitetsnivå. Det skal arrangeres en rekke messer landet rundt, og det vil bli gjennomført mange spennende konkurranser. Bl.a. ser jeg frem til finalen i Kantine-NM som går av stabelen 27. september. Den arrangeres på KIT-akademiet i Oslo.

Allerede dagen etter er det klart for Kokke-NM. Mesterskapet arrangeres i forbindelse med A la carte-messen i Bergen.

I tillegg skal det gjennomføres flere andre kokkekonkurranser og fagmesser denne høsten. Dette er veldig positivt, fordi det er med på å løfte frem faget og således gir en god anledning både til faglig oppdatering og å treffe bransjekolleger.

I denne utgaven av SMAK ser vi også nærmere på status for KuttMatsvinn2020-prosjektet. Vi har besøkt kjøkkensjef Robert Pfarl ved Louise Restaurant & Bar som forteller om de erfaringer restaurantene i Mat og Drikke-gruppen har gjort så langt.

Videre kan du lese om det å lage øl med høstens bær, om aktuelle produktnyheter som lanseres i september og om ASKO Serverings satsing på lokalmat.

Blant det øvrige innholdet i bladet, har jeg lyst til å trekke frem intervjuet med Stian Dyre Hansen. Her får du mange nyttige tips når det gjelder den krevende ansettelsesprosessen og det å beholde dyktige medarbeidere. Dette er noe som angår alle typer serveringssteder.

En riktig fin og travel høst med masse faglig påfyll til dere alle!

Stig W. Jørgensen

ANNONSE