Den norske epledagen

Den norske eplesesongen varer fra begynnelsen av august og ut november. I denne perioden er det norske epler å få tak i, og i slutten av september er det oftest norske epler til alle i hele landet.

Derfor markeres den norske epledagen – for å hedre denne nydelige frukten – siste tirsdag i september. I år faller dagen på tirsdag 26. september, og alle oppfordres med dette til å spise minst et eple, og lage en rett der epler inngår.

Fantastisk frukt

Eplet er en fantastisk frukt. Et nydelig mellommåltid, proppfullt av fiber og andre viktige næringsstoffer. Godt i kaker, i salater, i gryter og i smoothie. En fin balanse mellom sødme og syre gjør eplet så anvendelig. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Nest mest populær

Epler er for øvrig den nest mest populære frukten i Norge, etter banan, viser tall fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hver og en av oss spiser litt over 8 kg epler i året. Totalt ble det omsatt 55 128 tonn epler i 2016 og 14 % av disse var norske.

ANNONSE